“Η ΦΑΜΙΛΙΑ” ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ

Μια συναρπαστική ταινία θα προβάλλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στις 19:00 και στις 21:30, στο Χατζηγιάννειο.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μίας οικογένειας που διέπραξε ανατριχιαστικά εγκλήματα, μετά την πτώση της δικτατορίας στην Αργεντινή, την οποία κινηματογράφησε ως ατμοσφαιρικό θρίλερ με τον τίτλο “Η φαμίλια”, ο Πάμπλο Τραπέρο, ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του αργεντίνικου σινεμά.

Η οικογένεια Πούτσιο μοιάζει με οικογένεια πρότυπο: ο πατέρας, ένας έντιμος οικογενειάρχης που αγαπά τα παιδιά του και ασχολείται ακόμα και με τις σχολικές εργασίες της μικρής του κόρης. Η μητέρα, αφοσιωμένη δασκάλα και τέλεια νοικοκυρά. Τα παιδιά, καλοί μαθητές που σίγουρα θα διαπρέψουν στο μέλλον. Και όμως… όλα αυτά είναι μία βιτρίνα.

Στην πραγματικότητα ο πατέρας δεν είναι παρά ο βάναυσος αρχηγός μιας συμμορίας κακοποιών που απαρτίζεται από τη σύζυγό και τα παιδιά του. Απαγάγουν και αιχμαλωτίζουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι νέους και πλούσιους ανθρώπους. Τους βασανίζουν και όταν τελικά εισπράττουν τα λύτρα, τους εκτελούν ψυχρά.

Η δράση τους κράτησε χρόνια, αφού έμοιαζαν άνθρωποι υπεράνω κάθε υποψίας. Μάλιστα, όταν συνελήφθησαν, όπως λέει ο Τραπέρο, πολλοί υποστήριζαν ότι αποκλείεται να έκαναν κάτι τέτοιο, αφού οι άνθρωποι της τάξης τους δεν κάνουν τέτοιου είδους πράξεις.

Η ιστορία τους παραμένει ακόμη νωπή στην Αργεντινή κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι το φιλμ αποτέλεσε την πιο πολυσυζητημένη ταινία του 2015, ενώ η μεταμόρφωση του πρωταγωνιστή Γκιγιέρμο Φρανσέλα, ενός από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς της Αργεντινής σε Αρκιμίντες Πούτσιο, είναι τόσο πειστική που έκανε τα media να μιλήσουν για «μετενσάρκωση»

Bραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Βενετίας, 2015.

Δραματική 2015 | Έγχρωμη| Διάρκεια: 110′
Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο με τους: Γκιγιέμο Φρανκέλα, Πίτερ Λανζάνι, Λίλι Πόποβιτς
Γενική είσοδος 4 ευρώ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ