ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ “GAME OVER-Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”

Οι δραματικές εξελίξεις που ακολούθησαν με την αποκάλυψη του πραγματικού μεγέθους του δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν «πίσω από κλειστές πόρτες» στη χώρα μας και κυρίως στο εξωτερικό, με τη ματιά του πρωταγωνιστή της εποχής τέως υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου,

biblio2παρουσιάστηκαν την Παρασκευή στη Λάρισα, στο πλαίσιο εκδήλωσης-παρουσίασης του βιβλίου του «Game over-Η αλήθεια για την κρίση».

«Πρόκειται για μια προσωπική μαρτυρία με καταιγιστικό ρυθμό, ενώ διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, αλλά αφορά πραγματικά γεγονότα», τόνισαν αναφερόμενοι στο βιβλίο ο πρώην υπουργός Φ. Σαχινίδης και ο δημοσιογράφος Γ. Παπαδογιάννης, ενώ ο ίδιος ο συγγραφέας μιλώντας στο περιθώριο της εκδήλωσης στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε τόσο στο έργο του όσο και στις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, εκτιμώντας πως η οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα του χρέους θα προκύψει μετά τις γερμανικές εκλογές.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως η χώρα δεν θα καταφύγει πρόωρα στις κάλπες, χωρίς ωστόσο να αποκλείει και το ενδεχόμενο η συγκυβέρνηση «να μην βγάλει την 4ετία», ενώ κράτησε αποστάσεις από το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης.

«Εμείς, ευτυχώς, πέρσι πήραμε τη σωστή απόφαση, αλλά αν η Ευρώπη καταρρεύσει μετά το δημοψήφισμα της Ιταλίας, αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να εξετασθεί», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μιλώντας για το βιβλίο του περιέγραψε «μια προσωπική έκφραση των γεγονότων, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει τις εκτιμήσεις του, βγάζοντας τα συμπεράσματά του».

Την εκδήλωση, που παρακολούθησαν δεκάδες Λαρισαίοι γεμίζοντας το θέατρο ΟΥΗΛ, διοργάνωσαν οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο «Επιλογές», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ