“ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Με το Σάκη Τσιώλη να «ψάχνει» ακόμη την πρώτη του νίκη στη SL ως προπονητής των «βυσσινί» η ΑΕΛ υποδέχτηκε παρουσία λίγων φιλάθλων τον αναγεννημένο Ατρόμητο του Γ. Κορακάκη γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-2.

%ce%b1%ce%b5%ce%bbΣε ένα παιχνίδι αφιερωμένο στη μνήμη του Κ. Μπετχαβέ, με το μεγαλομέτοχο της ομάδας Α. Κούγια να απονέμει τιμητική πλακέτα στους οικείους του ανακοινώνοντας τη μετονομασία της αίθουσας τύπου σε αίθουσα «Κ. Μπετχαβέ» και με τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους να τηρούν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της αεροπορικής τραγωδίας που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε ξεκίνησε το ματς στο παγωμένο AEL FC ARENA.

Δίνοντας χώρο στους φιλοξενούμενους η ΑΕΛ δημιούργησε την πρώτη καλή φάση του αγώνα στο 8’ όταν ο Ναζλίδης με υπέροχη κεφαλιά υποχρέωσε σε απόκρουση με ανάποδο χέρι το Γκορμπούνοβ που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στο 12’ ο Λε Ταλέκ επιχείρησε με σουτ να αιφνιδιάσει τον Ξενοδόχοβ, με τον κίπερ της ΑΕΛ να βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Με την ΑΕΛ να δείχνει απειλητική μόνο με το Ναζλίδη ο Ατρόμητος δημιούργησε νέα ευκαιρία στο 20’, όταν ο Ξενοδόχοβ δήλωσε και πάλι «παρών» σε σουτ του Μαρτίν Τόνσο, ενώ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τελικά το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν στο 44’ ο Μπρίτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Φάρκας έπιασε την κεφαλιά για να απομακρύνει, η μπάλα ωστόσο κατέληξε στο Λημνιό που με εξαιρετικό γυριστό σουτ έγραψε το 0-1.

Με το Σ.Τσιώλη να «ανακατεύει την τράπουλα» προχωρώντας σε δύο αλλαγές καθώς Αβραάμ και Μαρουκάκης πήραν τις θέσεις του Ντέλετιτς και του Ντοντό αντίστοιχα, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να δικαιώνεται 2’ λεπτά αργότερα καθώς ο Μαρουκάκης στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1 για την ΑΕΛ!

Δημιουργός ο πανταχού παρών σήμερα Ναζλίδης που υποδέχθηκε τη μπάλα στα αριστερά, άφησε άγαλμα με “ποδιά” τον Φυτανίδη, πρόλαβε και τη σέντρα πριν το τάκλιν του Ούμπιδες και σέρβιρε ουσιαστικά στο Μαρουκάκη που δεν λάθεψε σκοράροντας από κοντά.

Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο 56’, όταν ο Λε Ταλέκ μετά από φάση διαρκείας και εξαιρετικό σουτ έγραψε το 1-2, παρά την προσπάθεια Κόντορ και Ξενοδόχοβ να αποτρέψουν το μοιραίο.

Ναζλίδης, Μαρουκάκης και Αβραάμ έψαξαν το γκολ για την ΑΕΛ, με το Γκορμπούνοβ να λέει «όχι» και στο Ρέντζα στο 76’ που με σουτ στην κλειστή του γωνία επιχείρησε να σκοράρει, ενώ άουτ πέρασε και κεφαλιά του Ναζλίδη στο 86’, με τον επιθετικό της ΑΕΛ να τα βάζει με την τύχη του!

Στα 4’ λεπτά των καθυστερήσεων η ΑΕΛ πίεσε για την ισοφάριση που δεν ήρθε ποτέ, με τους παίκτες του Γ. Κορακάκη να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη και να ονειρεύονται θέση στην 5άδα και έξοδο στην Ευρώπη, αφού σκαρφάλωσαν ήδη στη 2η θέση της βαθμολογίας!

ΛΑΡΙΣΑ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοβ, Ρέντζας, Γκόλιας, Φάρκας, Κοντόρ, Ποτουρίδης, Φατιόν, Ναβάρο (63′ Κάπος), Ντέλετιτς (46′ Αβραάμ), Ντοντό (46′ Μαρουκάκης), Ναζλίδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές, Μπάγκα, Ούμπιδες, Λημνιός (66′ Κεϊτά), Τόνσο (87′ Ζησόπουλος), Μπρίτο (78′ Κατράνης), Λε Ταλέκ

Ειρήνη Παπουτσή

Φωτο: gazzetta.gr

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ