Η ΔΑΚΕ ΚΑΙ Η  «ΑΡΙΣΤΕΙΑ»  ΤΗΣ … ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑΣ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Η διπροσωπία δεν αποτελεί αδίκημα, έτσι η ΔΑΚΕ μπορεί άφοβα να αυτοσυστήνεται ως ανεξάρτητη παράταξη. Όσο όμως και αν οι συνδικαλιστές της υποκριτικά μιλούν για δήθεν ανεξάρτητη ΔΑΚΕ, τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Όπως π.χ. τα πανηγύρια της Ν.Δ. και του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη. Σε δήλωσή του για τα αποτελέσματα του συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ συγχαίρει όλα τα στελέχη της ΔΑΚΕ και τον πρόεδρο της και κάνει λόγο για ιστορική νίκη σε μία κρίσιμη περίοδο που «δίνει οξυγόνο και αποτελεί νίκη των φιλελεύθερων δυνάμεων του Δημόσιου Τομέα».

Αυτό που οφείλουν να απαντήσουν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα ,τους εκπαιδευτικούς ,τους συνταξιούχους είναι γιατί προσπαθούν να αποκρύψουν αυτήν την ολοφάνερη σχέση. Μήπως για να ψαρεύουν σε θολά νερά;

Η πλαστοπροσωπία , η λαθροχειρία ή η νοθεία όμως αποτελούν αδικήματα, όπως η πρωτόγνωρη  απόπειρα νοθείας και πλαστοπροσωπίας στο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ με εμπλεκόμενους το γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη-Πέτρο Σπανάκη,  συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και το μέλος της Ομοσπονδίας  Τελωνειακών  Α. Παπαντώνη , στέλεχος επίσης της ΔΑΚΕ. Ο Σπανάκης ήταν εκλεγμένος σύνεδρος, αλλά απουσίαζε από τον χώρο του συνεδρίου κατά τη διάρκεια κρίσιμης ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΑΔΕΔΥ, τότε το άλλο στέλεχος του κόμματος και μέλος της ΔΑΚΕ, επιχείρησε χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Σπανάκη και συγκεκριμένα το διαβατήριο και την κάρτα συνέδρου του να ψηφίσει αντ’ αυτού. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος αντελήφθη εγκαίρως τη λαθροχειρία και ζήτησε τη σύλληψη του.

Ρωτάμε:

αποτελεί τη χειρότερη μορφή παλαιοκομματισμού και εργατοπατερισμού και παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος η λαθροχειρία που επιχείρησε η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ; Η «συμφωνία αλήθειας» της ΔΑΚΕ για έλεγχο των Συνδικάτων περιλαμβάνει καλπονοθεία, πλαστοπροσωπία, δέσμευση ψήφου ή άλλες ταχυδακτυλουργίες; Μήπως σε αυτή την πρακτική δεν εντάσσεται και η προσπάθειά της να τινάξει στον αέρα την ΕΛΜΕ;

Υπάρχει όμως και η σκληρή πραγματικότητα της «συμφωνίας αλήθειας» της ΝΔ :

Ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, όταν στέλεχος του κόμματός του τον ρώτησε, ενώπιον μάλιστα δεκάδων άλλων, πώς θα αντιμετωπίσουν το χρέος της χώρας, πώς θα εξοικονομήσουν χρήματα για να κάνουν όσα έλεγε, εκείνος απάντησε ότι θα γίνουν μερικές χιλιάδες απολύσεις από “μη οργανικές θέσεις του δημόσιου τομέα” κι έτσι θα εξασφαλιστεί 1,5 δισ. ευρώ!

Αν σε αυτό προσθέσουμε και τις ίδιες τις δηλώσεις του αρχηγού της Ν.Δ. για περικοπές σε Παιδεία και Υγεία, για μαθητές – πελάτες, για το σχολείο της αγοράς και της «αξιολόγησης» που ζήσαμε στα σχολεία, κ.α., καλό θα ήταν να απαντήσει η ΔΑΚΕ:

Διαφωνεί ή συμφωνεί με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ που περιλαμβάνει και προαναγγέλλει!!! απολύσεις στο Δημόσιο, περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, κράτος Πρόνοιας κ.α. ;

Το κυρίαρχο και μοναδικό ζήτημα της παράταξης της ΔΑΚΕ δεν είναι να αντιπαλέψει τις αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία 6 χρόνια με τα μνημόνια και τη λιτότητα, με την ανάπτυξη ενός μαζικού και ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος αλλά κρυφός και φανερός στόχος της ΔΑΚΕ είναι η επάνοδος σε ένα πολιτικό περιβάλλον, όπου απρόσκοπτα θα υλοποιεί αυτό που γνωρίζουν τα συνδικαλιστικά της στελέχη «άριστα»: την άσκηση του παραγοντικού, πελατειακού, κομματικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com