ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οι μαθητές της Δ2 τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου με την εργασία τους πάνω στο «ΜΑΚΒΕΘ» διακρίθηκαν για την πρωτοτυπία και την ποιότητα της εργασίας τους και βραβεύτηκαν από το Βρετανικό Συμβούλιο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου.

slide08Η εργασία των μικρών μαθητών κέρδισε μια θέση στο βίντεο που δημιουργήθηκε και προβλήθηκε για τον εορτασμό της Shakespeare Lives in SchoolsDay .

Σκοπός του διαγωνισμού Shakespeare Lives in Schools Day είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές όλων των ηλικιών να ασχοληθούν με τα έργα του Σαίξπηρ συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο για την επέτειο των 400 χρόνων από το θάνατό του φέτος.

Μαθητές από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και χώρες σε από χώρες σε όλο τον κόσμο όπως το Κογκό, η Νότιος Αφρική, το Μεξικό, η Κολομβία, η Ελλάδα και το Μπαγκλαντές πήραν μέρος στον διαγωνισμό δίνοντας μια δική τους προσέγγιση στο Μάκβεθ. Χρησιμοποίησαν βίντεο, φωτογραφίες, ήχο, εικαστικές δημιουργίες, παρουσιάσεις , κόμικς, μαριονέτες ακόμη και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος 79 συμμετοχές από 29 χώρες και 10 από αυτές διακρίθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο τελικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=j6M077MT3TAκαι https://www.instagram.com/shakespearelives/

Από τους μαθητές ζητήθηκε να διαλέξουν ένα κομμάτι από το κείμενο του «Μάκβεθ» και να το παρουσιάσουν με ένα δικό τους τρόπο.

Οι μαθητές της Δ2 Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού Αγγλικών κ. Μπλάκου Θεοδώρας παρουσίασαν την εργασία «Our-SELFIE version of Macbeth» και ουσιαστικά πρόκειται για μια πρωτότυπη και συναρπαστική παρουσίαση της ιστορίας μέσα από μια σειρά από selfies που οι χαρακτήρες του έργου «ανεβάζουν» σε ένα φανταστικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ