ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Λαρισαίων , ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, ενημερώνει τους οδηγούς όσο και τους επαγγελματίες καταστημάτων πως θα υπάρξουν αυξημένα μέτρα ως προς τον τροχονομικό έλεγχο, αλλά και ως προς την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων άνευ αδείας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση της Υπηρεσίας μας ώστε να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών τις ημέρες των εορτών.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά στη φετινή περίοδο των εορτών και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ημέρες των εορτών .

Τα σημεία του κεντρικού κορμού του σχεδιασμού περιλαμβάνουν :

Α) όσους πραγματοποιούν κατάληψη κοινοχρήστου χώρου άνευ αδείας.

Β) όσους στερούνται αδείας Στάσιμου-πλανοδίου εμπορίου.

Γ) όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους επί τις οδού έτσι ώστε να δυσχεραίνουν ουσιωδώς την ομαλή κυκλοφορία των επερχόμενων οχημάτων, μειώνοντας την κυκλοφοριακή ικανότητα της οδού.

Δ) όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους επί των πεζοδρομίων και πεζοδρόμων  έτσι ώστε να αναγκάζουν σε πολλές περιπτώσεις τους πεζούς να  χρησιμοποιούν το οδόστρωμα, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόκλησης  ατυχήματος

Ε) όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους στις διαβάσεις πεζών προκειμένου οι πεζοί να εξαναγκάζονται να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα από άλλο σημείο της οδού θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα .

Ζ) όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους σε θέση ΑΜΕΑ έτσι ώστε να  δημιουργούν πρόβλημα νόμιμης στάθμευσης σε βάρος των ατόμων με  αναπηρίες, εξαιτίας της παράνομης στάθμευσης των οχημάτων τους.

Κατά των ανωτέρω παραβατών , οι οποίοι δεν θα σεβαστούν και δεν θα προστατεύουν τους συμπολίτες ,θα εφαρμόζονται με αυστηρότητα οι διατάξεις των νόμων .

Πιστεύουμε ως Δημοτική Αστυνομία στην κατανόηση όλων σας και στην καλή μας συνεργασία.

Καλές γιορτές…..

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ