ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ  ΝΙΚΑΙΑΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Οι ευχές των παιδιών της Δ’ τάξης του Δημοτικού  Σχολείου Νίκαιας θα  στολίζουν αυτά τα Χριστούγεννα το νέο σπίτι της  Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στην Αθήνα, στο Κέντρο  Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Οι πρωτότυπες ευχές των μικρών παιδιών συγκεντρώθηκαν  στη διάρκεια του «Εργαστηρίου Ευχών για το 2017», που πραγματοποίησε  η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νίκαιας. Με την καθοδήγηση των εθελοντριών της Βιβλιοθήκης, οι  μικροί μαθητές  εμπνεύστηκαν από το παραμύθι « Η ιστορία των τριών ευχών» αλλά και  από αποσπάσματα βιβλίων που στη συνέχεια μετέτρεψαν σε μια δική τους ευχή για το 2017.

Οι ευχές που έγραψαν τα παιδιά  θα σταλούν τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα, μαζί με συμμαθητών τους από όλη την Ελλάδα. Οι λέξεις των παιδιών  θα είναι το πρώτο υλικό που θα κάνει ποδαρικό, πριν γεμίσει το κτίριο από τα βιβλία, κατά τη διάρκεια του 2017.Την αφήγηση του παραμυθιού έκανε η κ. Πόπη Καραλαριώτου. Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η κ. Ρέα Τσιάχα.

Οι   χριστουγεννιάτικες δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας θα συνεχιστούν το διάστημα από 12 έως 19 Δεκεμβρίου με ανάγνωση παραμυθιού και  δημιουργικές δραστηριότητες για  όλα τα παιδιά του δημοτικού σχολείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ