ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Ανακοίνωση του σωματείου καθαριστών για τις εξελίξεις στην α/βαθμια σχολική επιτροπή δήμου Λαρισαίων

Τα τελευταία 24ωρα βρίσκετε σε εξέλιξη επιχείρηση μείωσης μισθών από την  Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Λαρισαίων στόχος τους είναι να περικόψουν από   1 έως 3 αίθουσες δηλαδή  30 ως 80 ευρώ περίπου μηνιαίος από μερίδα εργαζομένων στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αυτή η εξέλιξη δεν έρχεται αιφνιδιαστικά, αποτελεί συνέχεια της επιχείρησης που έκαναν οι σχολικές επιτροπές τον Σεπτέμβριο του 2015. Τότε η δημοτική αρχή επεδίωκε να μειώσει ως και 70% τους ήδη πενιχρούς μισθούς των 300 ευρώ τον μήνα για να μπορέσει να  προσλάβει και άλλους εργαζόμενους ανέργους στη λογική του μοιράσματος της φτώχειας και της ανακύκλωσης της ανεργίας, στήνοντας σκηνικό ανθρωποφαγίας ανάμεσα σε εργαζόμενους και ανέργους προς «άγραν ψήφων» ενόψει και των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου.

Είναι φανερό ότι αυτές οι μειώσεις αφορούν και επηρεάζουν το σύνολο τον εργαζομένων και όχι μόνο ένα μέρος αυτών, αφού αν περάσουν ανοίγουν το δρόμο να γίνουν καθεστώς κάθε φορά που θα το επιθυμεί η δημοτική αρχή.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολειών έχουμε εμπειρία, όπως αποτρέψαμε εκείνες τις μειώσεις έτσι θα αντιπαλέψουμε και αυτές . Μπροστά σ αυτές τις εξελίξεις το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7:00 το απόγευμα στην έδρα του σωματείου  στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6) για να δώσουμε με ενιαίο, αποφασιστικό και συλλογικό τρόπο απάντηση. Όχι με ατομικές ενέργειες που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε «μπαλάκι» ανάμεσα στις επιδιώξεις και τις διαμάχες του κάθε αντιδημάρχου !!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ