ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΛΛΙΩΣ

Το Δεκέμβριο του 1992 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑΜΕΑ καθιέρωσε την 3η Δεκέμβρη ως την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

kdap3Η αφορμή δόθηκε λοιπόν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, για μια μοναδική ευκαιρία συνύπαρξης, συνεκπαίδευσης, αλληλοσεβασμού αλλά και γιορτής για τα παιδιά που συμμετέχουν στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και σταΚέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά και ενήλικες με Αναπηρία(ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Λαρισαίων, που ανήκουν στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., καθώς όλοι μαζί συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση που υλοποιήθηκε στο χώρο που στεγάζεται το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στη Νεάπολη.

Περισσότερα από εκατό παιδιά και από τα δέκα Κέντρα, ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα γεμάτα κέφι και θετική διάθεση για να γιορτάσουν τη μέρα υπενθύμισης της σπουδαιότητας του σεβασμού της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.
Πόσο συχνά παίζουν τα τυπικά παιδιά με αντίστοιχα παιδιά με αναπηρία; Πόσο συχνά επισκέπτονται τα παιδιά χώρους που απασχολούνται παιδιά με αναπηρία και παίζουν, γελούν, τραγουδούν και χορεύουν όλοι μαζί εκεί;

Έχοντας ως βασική φιλοσοφία λοιπόν την πραγματική και όχι την τυπική ισότητα, που σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και στην κοινωνία, οι υπεύθυνοι παιδαγωγοί μαζί με τη μουσικό, τη θεατρολόγο, την εικαστικό αλλά και τους εξειδικευμένους γυμναστές, σχεδίασαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εικαστικά δρώμενα, χορό, μουσική και θεατρικό παιχνίδι.

Παιδιά με αναπηρία ή χωρίς παρακολούθησαν το «Χορό της Πεταλούδας με το σπασμένο φτερό», ζωγράφισαν χωρίς χέρια, επικοινώνησαν χωρίς φωνή και ανακάλυψαν ότι μπορούν να συνυπάρξουν διασκεδάζοντας.Πολλές οι εκπλήξεις και τα δρώμενα που θα ακολουθήσουν και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

kdap2Το πρόγραμμα παρακολούθησαν συγκινημένοι οι γονείς των παιδιών, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και ο κος. Βαγγέλης Κυριτσάκας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Λ καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Δημήτρης Δεληγιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η περίοδος υποβολής των αιτήσεων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Λαρισαίων έως την Τετάρτη 07/12.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθημερινά πρωινές ώρες 11:00π.μ. με 13:00μ.μ στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ και το απόγευμα ώρες 6:00μ.μ. έως 8:00μ.μ. στα αντίστοιχα ΚΔΑΠ όπως αναφέρονται παρακάτω:

  • 4ο Δημ. Σχολείο Ανθ. Γαζή & Κουμουνδούρου, Μουσιώνη Λίνα, τηλ: 6984692722
  • 44ο Δημ. Σχολείο Αγίας Λαύρας 22, Νέα Πολιτεία, Βαφειαδάκη Αγγελική, τηλ: 6984692728
  • 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης Κουλουψούρη 25, Βαφειαδάκη Αγγελική & Χουλιάρα Στέλλα, τηλ: 6988593284
  • 14ο Δημ. Σχολείο Ιπποκράτης Γερουλάνου 2, Μπέτσος Νίκος, τηλ: 6985766669
  • 33ο – 45ο Νηπιαγωγείο Άγ. Κων/νος, Μουσιώνη Λίνα, τηλ: 6985813758
  • 8ο Νηπιαγωγείο Χαραυγή, Λανάρα Δήμητρα, τηλ: 6988581686
  • 33ο Δημ. Σχολείο Νέα Σμύρνη, Κύρκου Ινέσσα, τηλ: 6988581634

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατίθενται είναι:

  • Αίτηση (συμπληρώνεται στη δομή).
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  • Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας.
  • Βεβαίωση εργασίας της μητέρας από τον εργοδότη.
  • Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.
  • Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, μονογονεϊκή οικογένεια, στρατεύσιμος γονέας, φοιτητής, ΑΜΕΑ)

Για πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στη ΔΗ.Κ.Ε.Λ., Γαριτσίου & Λευκίππου – Ροδοπούλειο, τηλ: 241663085, ώρες: 09:00π.μ.– 03:00μ.μ, e-mail: dikel09@yahoo.gr & Συμβουλευτικός Σταθμός Δ. Λαρισαίων, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων, τηλ: 2410680243, ώρες: 09:00π.μ.–04:00μ.μ, e-mail: symvouleutikosstathos@larissa-dimos.gr, Νημά Βασιλική, Κυρίτση Βασιλική

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ