ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου απευθύνει η ΛΑΕ καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της Λάρισας να πάρει μέρος στην προσυγκέντρωση στη Νομαρχία, στις 09:30 π.μ. και στη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία, στις 10:30 π.μ.. Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

“Τα νέα αντεργατικά μέτρα δεν θα περάσουν

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να καταργήσει ότι έχει απομείνει μετά τις παρεμβάσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων στο εργατικό δίκαιο.

Είναι έτοιμη να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι συνεχίζουν τη λιτότητα και δημιουργούν ακραία φτώχεια, αυξάνουν την ανασφάλεια, γιγαντώνουν τα προβλήματα στο ασφαλιστικό σύστημα, δεν μειώνουν την ανεργία και σπρώχνουν καθημερινά μεγάλα τμήματα του εργαζόμενου Λαού στο κοινωνικό περιθώριο.

Είναι έτοιμη να απελευθερώσει τις ομαδικές απολύσεις, να καταργήσει την απαιτούμενη έγκριση του Υπουργού, να θεσπίσει νέο υποκατώτατο μισθό, να εφαρμόσει νέες μορφές εργασίας ακόμη και λίγων ωρών την εβδομάδα, να μετατρέψει το επίδομα ανεργίας σε επίδομα της εργοδοσίας, να εφαρμόσει την ανταπεργία (lockout), να δυσκολέψει την κήρυξη απεργίας, να μειώσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, να προχωρήσει σε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Η ΛΑΕ καλεί την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία σε ενωτική, μαζική, μαχητική συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκέμβρη και τις συγκεντρώσεις σε όλες τις πλατείες των πόλεων, που πρέπει και μπορούν να πάρουν τη μορφή πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού.

Ένας τέτοιος παλλαϊκός ξεσηκωμός μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, όλων των μνημονίων, της κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ), που τα εφαρμόζει, και ολόκληρου του μνημονιακού πολιτικού κατεστημένου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ), που ή τα εφάρμοσε ή τα ψήφισε ή τα στηρίζει.

Για να ανοίξει ένας άλλος ελπιδοφόρος δρόμος για το λαό και τη νεολαία με τερματισμό της λιτότητας, διαγραφή του δημοσίου χρέους, γενναία «σεισάχθεια» στο ιδιωτικό χρέος, εθνικοποίηση των τραπεζών και έξοδο από την ευρωζώνη στη βάση ενός προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα και τις θέσεις εργασίας.

Όλες και όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ