ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην ανάγκη δημιουργίας ενός λαϊκού δημοκρατικού μετώπου με στόχο να απαλλαγεί η χώρα «από μια ακραία και επικίνδυνη κυβέρνηση» αναφέρθηκε την Πέμπτη, σε δηλώσεις του στο περιθώριο σχετικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο επικεφαλής του Σχεδίου Β’ Αλέκος Αλαβάνος.

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα καταγραφεί ως ο μόνος πρωθυπουργός με 2 μνημόνια στην πλάτη του, ενώ την ώρα που μιλά για αναδιοργάνωση του δανείου στην ουσία περιγράφει την επιβολή νέων μέτρων», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Αλαβάνου, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ανασυγκρότησης της χώρας, με στάση πληρωμών και εθνικό νόμισμα.

«Καλούμαστε να δημιουργήσουμε από την αρχή σχέσεις εμπιστοσύνης με την κοινωνία, ενώ το δρόμο προς το εθνικό νόμισμα τον επιβάλλει η κατάσταση που επικρατεί», τόνισε ο κ. Αλαβάνος, ενώ αναφερόμενος στη δημιουργία του δημοκρατικού μετώπου υποστήριξε τα εξής:

«Στην ουσία πρόκειται για μια συσπείρωση διαφορετικών δυνάμεων σε μια ενωτική κίνηση και πρωτοβουλία που στέλνει θετικά μηνύματα πανελλαδικά, ενώ σίγουρα θα απασχολήσει ως ζήτημα το πολιτικό σκηνικό».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εισηγήθηκαν ακόμη ο Γιάννης Τόλιος της ΛΑΕ και ο Δημήτρης Καλτσώνης του Συλλόγου Κορδάτος.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ