ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ Ν. ΜΙΓΚΟΣ

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι της Δεσκάτης και του Νομού Γρεβενών από τον ξαφνικό και άδικο χαμό του π. Δημάρχου του Δήμου Δεσκάτης Νίκου Μίγκου.

Ο Νίκος Μίγκος έφυγε από την ζωή το βράδυ της γιορτής του , την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του με μία παρέα φίλων του. Ο Νίκος Μίγκος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης όπου διαπιστώθηκε ο θανάτος του.

Ο αγαπητός σε όλους πρώην δήμαρχος Δεσκάτης ήταν μόλις 48 ετών και άφησε πίσω του δύο παιδιά.

Ο Νίκος Μίγκος υπήρξε ένας από τους πλέον δραστήριους και επιτυχημένους Δημάρχους.

Ο αδικοχαμένος Νίκος Μίγκος γεννήθηκε το 1968 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Λυκείου Δεσκάτης.

Ως σπουδαστής στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα και παράλληλα ενεργοποιήθηκε δραστήρια στο Σύλλογο Δεσκατιωτών Θεσσαλονίκης του οποίου ήταν γραμματέας. Το 1994 εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στην πρωτοϊδρυθείσα αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών με τον συνδυασμό του Νομάρχη Αντώνη Πέτσα.

Την τετραετία 1999 – 2002 διατέλεσε πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ε.Μ.Ο.Δ.. Από το 2002 – 2006 ήταν μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Γρεβενών (Οικονομικός Επόπτης). Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι Γραμματέας της Ν.Ο.Κ.Ε. (Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) της Νομαρχίας Γρεβενών. Εγινε Δήμαρχος Δεσκάτης το 2007. Μέλος του Δ.Σ. της ΑΝ.ΓΡΕ και Αντιπρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του προγράμματος Leader στο Νομό Γρεβενών. Εδώ και 23 χρόνια ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστή.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Δεσκάτης, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια ,στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος έκλεκτου αυτοδιοικητικού συναδελφου, πρώην δημάρχου Δεσκάτης, Μιγκου Νικολαου.

Αποχαιρετούμε με βαθιά οδύνη ένα εξαίρετο μέλος της κοινωνίας μας, του οποίου η προσφορά επί σειρά ετών υπήρξε σημαντική και αξιέπαινη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειράς γης που θα τον σκεπάζει

Αιωνία του η μνήμη”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ