ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΚΙΟΕ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα Πέμπτη 8 Δεκέμβριου στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου στελέχη της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων (ΑΚΙΟΕ) ενόψει των εκλογών της 11 Δεκεμβρίου 2016 για την ανάδειξη εκπροσώπων στη Διοίκηση του 7ου Παραρτήματος Θεσσαλίας  και στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων.

«Είμαστε Οικονομολόγοι που επιδιώκουμε την ισχυροποίηση του επαγγέλματος μακριά από κομματικούς συσχετισμούς και επιδιώξεις. Λειτουργούμε αδέσμευτα και ακηδεμόνευτα από όλους αυτούς που έχουν μέχρι σήμερα παγιδεύσει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το έχουν βάλει στο περιθώριο της κοινωνίας και του Οικονομικού γίγνεσθαι» τόνισε ο Χρόνης Ισαακίδης, σημερινός εκπρόσωπος της Παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο που πλαισιώνονταν από τους  Λαρισαίους υποψηφίους  Ολυμπία  ΑΓΟΡΑΣΤΗ,  Ζωή  ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ, Εύη ΔΙΑΜΑΝΤΗ, Βασίλη  ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗ, Κων/νο ΣΑΛΑΒΕΡΗ και Κων/νο ΦΑΤΟΥΡΑ, τον Βολιώτη Μ. ΜΑΛΑΜΑΚΗ  καθώς και από τους Στέλιο ΠΑΛΛΑ και Απόστολο ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗ που είναι υποψήφιοι μόνο για τη Συνέλευση των Αντιπροσώπων.

Όπως δήλωσαν στη συνέχεια, εργαζόμαστε στον Ιδιωτικό και στον Δημόσιο τομέα σε ειδικότητες:

  • Λογιστές Φοροτεχνικοί
  • Οικονομικοί Αναλυτές – Κοστολόγοι
  • Οικονομολόγοι Παραγωγής
  • Μελετητές
  • Σύμβουλοι επιχειρήσεων
  • Αναλυτές- Προγραμματιστές πληροφοριακών Συστημάτων
  • Εφοδιαστική αλυσίδα
  • Ανάλυσης δεδομένων
  • Ηλεκτρονικού εμπορίου
  • Ψηφιακού Μάρκετινγκ
  • Τραπεζικοί
  • Οικονομολόγοι σε ελεγκτικό μηχανισμό της πολιτείας.
  • Οικονομολόγοι σε ελεγκτικές εταιρείες
  • Καθηγητές σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ζούμε από την εργασία μας και όχι από την συνδικαλιστική μας δραστηριότητα.

  • Επιδιώκουμε την κατοχύρωση και την αναβάθμιση του επαγγέλματος,
  • Επιδιώκουμε την κατοχύρωση της θέσης μας στην κοινωνία.
  • Επιθυμούμε να γίνει το ΟΕΕ το σπίτι όλων των Οικονομολόγων και όχι αναπαυτήριο κομματικών στελεχών.

Μακριά από κομματικούς συσχετισμούς αδέσμευτα, ακηδεμόνευτα, με πολιτική άποψη πάντα με γνώμονα ότι το ΟΕΕ θα πρέπει να γίνει ο οργανισμός για το οικονομολογικό επάγγελμα ο οποίος θα είναι προσανατολισμένος στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την ενίσχυση του επαγγέλματος του Οικονομολόγου και την συμβολή του στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους.

Η ΑΚΙΟΕ κάλεσε τους Οικονομολόγους ώστε  Ανεξάρτητοι από κάθε κομματική παρέμβαση να υψώσουν  την φωνή τους  και να ενωθούν ώστε να μπει τέρμα στην κομματική κυριαρχία που οδήγησε στην αποδόμηση της επιστήμης και του οικονομολογικού επαγγέλματος και «κατάργησε» το θεσμικό  ρόλο του  ΟΕΕ ως συμβούλου της Πολιτείας την εποχή ακριβώς που θα έπρεπε να είναι πολυτιμότερος από ποτέ. Δηλαδή την εποχή της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων, καθώς πέρα από την ευθύνη όλων των κυβερνώντων  υπάρχει τεράστια ευθύνη όλων των κομματικών στελεχών που διοικώντας το ΟΕΕ φίμωσαν τη φωνή του , επιβάλλοντας ταυτόχρονα και τη σιωπή του ως  επιστημονικού φορέα στο ξεθεμελίωμα της κοινωνίας μας.

Τέλος, απευθυνόμενοι στους συναδέλφους υπενθύμισαν ότι στις προηγούμενες εκλογές για μία μόλις ψήφο έχασαν τη δεύτερη έδρα που θα επέτρεπε να έχουν ρυθμιστικό ρόλο στη διοίκηση και έκλεισαν τη συνέντευξη λέγοντας:

“Έχουμε την γνώση την δύναμη το ηθικό ανάστημα και το όραμα να οδηγήσουμε το Ο.Ε.Ε. στην πορεία που ονειρευόμαστε, που μας αξίζει και έχει ανάγκη ο τόπος. Ζητούμε την συμμετοχή σας και την εμπιστοσύνη σας. Στις 11 Δεκεμβρίου σας καλούμε να είστε με την ΑΚΙΟΕ την ανεξάρτητη και αδέσμευτη φωνή”.

Συνολικά το ψηφοδέλτιο της ΑΚΙΟΕ για τις εκλογές της Κυριακής 11/12/2016 είναι:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Για το Δ.Σ. του 7ου Τοπικού Περιφερειακού  Τμήματος Θεσσαλίας (μέχρι 5 σταυρούς) Για το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων (ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ) (μέχρι 16 σταυρούς)
1. ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

2. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ

3. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΥΗ

4. ΖΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

5. ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΧΡΟΝΗΣ

6. ΜΑΛΑΜΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

7. ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

8. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΗΣ

9. ΣΑΛΑΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

10. ΦΑΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

1. ΑΚΡΙΒΟΥΛΗ ΖΩΗ

2. ΖΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

3. ΙΣΑΑΚΙΔΗΣ ΧΡΟΝΗΣ

4. ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

5. ΜΑΛΑΜΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

6. ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

7. ΠΑΛΛΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

8. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΡΗΣ

9. ΣΑΛΑΒΕΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

10. ΦΑΤΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Για το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων (ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ) (μέχρι 1 σταυρό)
ΜΠΡΟΥΖΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (από Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ