ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ «ΠΥΡΑ» ΚΑΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Τη διαβεβαίωση πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε σήμερα από τη Λάρισα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, με αφορμή την παρουσία του στην έδρα της 1ης Στρατιάς για την τελετή απονομής ξιφών σε Αξιωματικούς που προέρχονται από πηγές άλλες πλην της ΣΣΕ και της ΣΣΑΣ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως το προσφυγικό «δεν είναι θέμα Ελλάδας-Τουρκίας», αλλά ζήτημα που αφορά το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αιχμηρές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη περί «εξωτερικής πολιτικής με αμπέχονα» ο Π. Καμμένος στάθηκε ιδιαίτερα στη στήριξη του σχεδίου ΑΝΑΝ από την τέως υπουργό, υπογραμμίζοντας πως «δυναμίτισε τον Καραμανλή για το βέτο στην ονομασία των Σκοπίων».

«Τη διαβεβαιώνω πως και αυτή τη φορά οι απόψεις της δεν θα επικρατήσουν», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και τη στάση της Τουρκίας ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως η Ελλάδα δέχεται συνεχείς προκλήσεις και απειλές από την Άγκυρα, ωστόσο οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απαντούν.

«Οι ΕΔ υπάρχουν για να διασφαλίζουν την ειρήνη, είναι όμως πάντα έτοιμες να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή», ξεκαθάρισε ο ΥΠΕΘΑ.

Η τελετή απονομής ξιφών έγινε σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ