ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 

Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων η επιτροπή του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος σε θέματα Εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο της «Ημέρας Ενέργειας – Φάρσαλα 2016»

Η θεματολογία του διαγωνισμού αφορούσε έξυπνους τρόπους μετάδοσης των μηνυμάτων της εξοικονόμησης ενέργειας, της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της προστασίας του περιβάλλοντος .

Οι μικροί καλλιτέχνες καλούνταν να αντλήσουν έμπνευση από το χώρο της τεχνολογίας, να προβληματισθούν δημιουργικά και να απεικονίσουν με χρώμα και φαντασία ιδέες, τεχνικές και πρακτικές που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να περιορίσουμε την κατανάλωση ενέργειας.

Στο διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρσάλων με 32 δημιουργίες,  το 3ο Δημοτικό Σχολείο με 174 δημιουργίες και το 4ο Δημοτικό Σχολείο με 48 δημιουργίες .

Τα μέλη της επιτροπής, που αποτελούταν από το Δ/ντη της Τεχνικής Υπηρεσίας Δ.Φ. Τάσο Λιαπή, την Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ελένη Μήτα και την ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Ηλέκτρα Θελούρα.

Τα έξι καλύτερα σχέδια θα βραβευτούν κατά τα διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης «Ημέρας Ενέργειας- Φάρσαλα 2016», που θα διοργανωθεί σε συνεργασία του Δήμου Φαρσάλων με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας – Κ.Α.Π.Ε. , την Τετάρτη 14/12/2016 και ώρα 10:30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

Τα καλύτερα σχέδια θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Φαρσάλων www.dimosfarsalon.gr. Στα υπόλοιπα έργα, που  συμμετείχαν στο διαγωνισμό, θα δοθεί ειδικός έπαινος συμμετοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ