ΣΤΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στο κρεοπωλείο του Κ. Τρικούπη, στον Αμπελώνα βρέθηκαν πρόσφατα οι σπουδαστές του ενός εκ των δύο τμημάτων της σχολής επαγγελμάτων κρέατος του νομού στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης που ολοκληρώνει τη δίμηνη εκπαίδευσή τους ώστε να αποκτήσουν το απαραίτητο δίπλωμα για να μπορούν να εργαστούν ως κρεοπώλες – γνώστες των μυστικών του κρέατος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο κρεοπωλείο είχαν την ευκαιρία να μάθουν από τους εκπαιδευτές τους κ.κ. Κ. Παππάς και Ν. Παρίσης, αφού εξήγησαν στους σπουδαστές τρόπους για να ξεχωρίζουν το κρέας και να λειτουργούν με στόχο τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της ποιότητας του προϊόντος, προχώρησαν σε τεμαχισμό κομματιού κρέατος, καλώντας και τους ίδιους τους μαθητές να χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν στην πράξη κάνοντας έναν σωστό τεμαχισμό.

Με την ευκαιρία την επίσκεψη των σπουδαστών στο κρεοπωλείο του ο ιδιοκτήτης Κ. Τρικούπης, που δέχεται από το 2008 τους εκάστοτε σπουδαστές για την πρακτική τους άσκηση, τους μετέφερε στοιχεία που απέκτησε από την πολυετή εμπειρία του, τόσο σε θέματα επιλογής σωστών σφάγιων, όσο και σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη σημασία που έχει η δυνατότητα παραγωγής των προς σφαγή ζώων και της διάθεσης τους από τον ίδιο τον παραγωγό, κάτι που κάνει ο κ. Τρικούπης έχοντας τη δική του μονάδα με ζώα ελευθέρας βοσκής.

Η ΣΧΟΛΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχολή της Λάρισας που είναι μία από τις 4 που λειτουργούν στην Ελλάδα, εξυπηρετεί και ενδιαφερόμενους από την Ήπειρο, είναι εγκατεστημένη στο χώρο της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής όπου λειτουργεί αυτόνομα. Σε κάθε περίοδο λειτουργεί 2 τμήματα των 20 ατόμων με τους σπουδαστές να προέρχονται κυρίως από οικογένειες κρεοπωλών, που θέλουν να συνεχίσουν το οικογενειακό επάγγελμα, από εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ, από κτηνοτροφικές οικογένειες αλλά και από άτομα που αναζητούν μία τέχνη ώστε αν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες να την εξασκήσουν.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ