ΤΟ ΕΚΛ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με ανακοίνωσή του χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, που συμμετείχαν στην απεργία. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

“Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, που με αποφασιστικότητα απάντησαν στις εργοδοτικές απειλές και στις δυσκολίες και συμμετείχαν στη χθεσινή πανεργατική απεργία σε εργοστάσια και άλλους χώρους δουλειάς, που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, μαζί με πολλούς ανέργους, μικροεπαγγελματίες, αγρότες, νεολαίους και γυναίκες.

Με τη σημερινή απεργία δόθηκε απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης που επιχειρεί να βαφτίσει το μαύρο-άσπρο και πανηγυρίζει μαζί με την Ε.Ε, το ΔΝΤ και τη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου για την ανάκαμψη της οικονομίας. Η ανάκαμψη βασίζεται στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, πατάει πάνω στο αίμα και τις θυσίες της εργατικής τάξης με δυνάμωμα της εκμετάλλευσης, νέο τσάκισμα στο λαϊκό εισόδημα, με νέες φοροεπιδρομές. Δόθηκε αγωνιστική απάντηση σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς, απέναντι στην αρνητική κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά από την υλοποίηση και το σχεδιασμό παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων.

Το ΕΚΝΛ και τα σωματεία της δυναμής του, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Την ανασύνταξη την τρέμουν όσοι φοβούνται τη δύναμη των εργατών και τους θέλουν στη γωνία με σκυμμένο το κεφάλι μέσα στο συμβιβασμό και την ηττοπάθεια, όσοι βγάζουν εξανθήματα με το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά». Τη φοβούνται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους, ο παλιός και νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, που δεν κούνησε ούτε το μικρό του δαχτυλάκι για την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας, που σήμερα έλαμψε δια της απουσία του και στη Λάρισα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους να μη δείξουν καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στο νέο γύρο επίθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Να δυναμώσει η οργάνωση στα σωματεία και οι εστίες αγώνα σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο, να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα μας για την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την επιστροφή όλων των κλεμμένων από μισθούς και συντάξεις που μας αφαίρεσαν κυβερνήσεις και εργοδοσία τα χρόνια της κρίσης, την άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία με 7ωρο, 5θήμερο, 35ωρο, την λήψη μέτρων προστασίας των ανέργων, το σταμάτημα της άγριας φοροληστείας του λαού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ