ΠΡΟΣΟΧΗ: ΧΑΚΕΡΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ

Στη μαύρη αγορά του ίντερνετ βρίσκονται προς πώληση χιλιάδες ονόματα πολιτών μαζί με τα pin των πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών τους, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τη σύλληψη 20χρονου Λαρισαίου, ο οποίος σήκωσε τα λεφτά άλλων, αγοράζοντας τα απαραίτητα δεδομένα στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Η σοβαρή υπόθεση σπέρνει τον τρόμο και στην Ελλάδα, μετά τη σύλληψη του 20χρονου από την Ασφάλεια Λάρισας, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αγοράσει στοιχεία δύο Ελλήνων στο «σκοτεινό διαδίκτυο».

Τα δεδομένα αυτά πωλούνται από μόλις 8 έως 20 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός από τη Λάρισα φέρεται ότι πήρε αντί συνολικά 40 δολαρίων τα δεδομένα μιας 30χρονης από τη Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά.

Ο 20χρονος κατηγορείται ότι προέβη σε συνολικά 20 ηλεκτρονικές συναλλαγές ύψους 4.000 ευρώ, μέσα σε μόνο μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, με την κάρτα της γυναίκας από τη Θεσσαλία αγόρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλώσιμα υπολογιστών και έναν φορητό υπολογιστή.

Τόσο η γυναίκα όσο και ο Πειραιώτης έκαναν άμεσα καταγγελίες στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν γρήγορα να εντοπίσουν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» τα ίχνη του 20χρονου Λαρισαίου αλλά και την ιστοσελίδα στην οποία περιέχονται προς πώληση τα στοιχεία 127.000 καταθετών από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσά τους και δεκάδων Ελλήνων πολιτών.

iefimerida.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com