ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΕΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναδέλφισσα,  Συνάδελφε, στις  14  Δεκεμβρίου 2016,  συμμετέχουμε στη  Γ. Σ. και τις εκλογές. Αναδεικνύουμε το  νέο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. του νομού μας η οποία  πρέπει να  ανακτήσει το κύρος της και να γίνει  αποτελεσματική.

Εξακολουθούμε να βιώνουμε τη δραματική κρίση και την αδιέξοδη πολιτική καθώς το ένα μνημόνιο μετά το άλλο υπονομεύει τη ζωή μας και το μέλλον του λαού μας. Η  Δημόσια περιουσία ιδιωτικοποιείται στο σύνολό της ! Το Υπερταμείο  γίνεται  η μεγάλη  χοάνη της ιδιωτικοποίησης των μεγάλων φορέων του δημοσίου: της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της  ΔΕΗ  κ.λ.π. Οι   «Κτιριακές  Υποδομές»,  των Σχολείων όλης  της  χώρας (!),  δίνονται  στην Εταιρεία  Δημοσίων Συμμετοχών  (ΕΔΗΣ). Ακόμα και το νερό, ιδιωτικοποιείται.

Ο προεκλογικός επαναστατικός  αντιμνημονιακός λόγος έγινε απόλυτα υποταγμένη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική !

– Η εξαγγελία για  μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών έμεινε υπόσχεση.

– Η  δέσμευση για δημιουργία «Λυκείου Θεωρίας και Πράξης»  εξανεμίστηκε.

-Το ίδιο οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα και η μείωση του υποχρεωτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

– Η καθιέρωση της τρίτης  ανάθεσης  στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, η  επιλεκτική μείωση των ωρών διδασκαλίας στα  μαθήματα μειώνει την  ποιότητα  της παρεχόμενης  παιδείας  και  διαλύει τα ωράρια σχολείων και εκπαιδευτικών !

– Οι καθηγητές της Πληροφορικής, της Φυσικής Αγωγής, της Οικιακής Οικονομίας, των Ξένων γλωσσών, οι  Μαθηματικοί, οι  Φιλόλογοι, οι  Φυσικοί, οι  Χημικοί, οι  Βιολόγοι γνωρίζουν τη βαρβαρότητα των Μνημονίων μέσα και από την απαξίωση της επιστήμης τους και την  ανασφάλεια της εργασίας τους.

– Έχουμε πλήρη εγκατάλειψη των ΕΠΑΛ με στόχο τη συρρίκνωσή τους και τη στροφή των μαθητών από την Τεχνική  Επαγγελματική  εκπαίδευση  προς την κατάρτιση. Ανατρέπεται ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της πολιτικής του κινήματός μας, για Κατάρτιση μόνο μετά την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και  όχι  μετά το γυμνάσιο. Το Υπουργείο  μειώνοντας  τους Τομείς, αναγκάζει τους μαθητές να στραφούν στην Κατάρτιση και τους εκπαιδευτικούς να μένουν χωρίς ωράριο. Ανατρέπονται  οι οργανικές θέσεις μας. Συνάδελφοι  εξαναγκάζονται  να  στραφούν σ’ άλλες  θέσεις,  εκτός  σχολείων !

– Προωθούνται μέτρα ευθυγραμμισμένα  με  τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές,  μνημονιακών υποχρεώσεων. Ετοιμάζονται  νέες  ανατροπές  στα  εργασιακά  και  συνδικαλιστικά  μας  δικαιώματα.

Ενώ δεχόμαστε μια ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά μας από τους δανειστές και από την κυβέρνηση, τόσο το προεδρείο της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ) όσο και η αριστερή πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχουν πάρει καμία απόφαση για να υπερασπιστούν τον κλάδο. Έχουν «ευθύνη σιωπής και ουδετερότητας» στις  πιο  δύσκολες  για  το  σχολείο  και  τον εκπαιδευτικό  εποχές !

Η αριστερή πλειοψηφία  στο  Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. του  νομού μας  «ενεργεί» χωρίς τη συμμετοχή των καθηγητών στις δράσεις του συνδικάτου. Αναλώνεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις! Φαινόμενα εκφυλισμού αντικατέστησαν τη συνεργασία και τη δημιουργική  σύνθεση. Ύβρεις και χαρακτηρισμοί  πήραν τη θέση του αναγκαίου  προτασιακού και  χρήσιμου  για το συνδικάτο λόγου !

Απευθύνουμε  σε  όλους  κάλεσμα  συμπόρευσης και σύνθεσης. Ξεπερνώντας τις παραταξιακές γραμμές, με πνεύμα στοχαστικής  κριτικής, με ρεαλιστικές και υπεύθυνες προτάσεις  διεκδικούμε την εκπροσώπηση της υπεύθυνης συμμετοχής  και  σύνθεσης  για την  υπεράσπιση των δικαιωμάτων του  κάθε  συναδέλφου. 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με  προοδευτική  ενότητα  εμείς  οι  εκπαιδευτικοί  αγωνιζόμαστε για  ένα κράτος δικαίου, για μια δημοκρατική  πολιτεία, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του  κλάδου μας  και  όλων των εργαζομένων.

Βάζουμε τέρμα στις πλάνες, στο λαϊκισμό, στις ωραιοποιήσεις ! Η εκπαιδευτική και κοινωνική πραγματικότητα απαιτεί λύσεις, έχει  ανάγκη  από συνδικάτα ζωντανά, δράση  ενωτική και συλλογική !

Διακηρύττουμε  τις  θέσεις  και  τις  προτάσεις  μας:

– Συμμετοχή στα θεσμικά όργανα.

– Έλεγχος στη διοίκηση – Διασφάλιση της διαφάνειας – Αγώνας για την αξιοκρατία.

– Καμία υποχρεωτική μετάταξη – διαθεσιμότητα. Καμία υποχρεωτική μετάθεση. Καμία δυσμενή  μετακίνηση.  –Αλλαγή  του Π.Δ. για τις μεταθέσεις,  τοποθετήσεις  με εργασιακή προστασία.

– Αποσπάσεις  με  αντικειμενικά  και  δίκαια κριτήρια.

– Κατάργηση του Ν. 4024/11 και του Ενιαίου Βαθμολόγιου – φτωχολόγιου.

Όχι στην ελεγχόμενη – μονόπλευρη και χειραγωγημένη αξιολόγηση. ΝΑΙ στην ποιοτική, πολύπλευρη και αντικειμενική. Όχι  στην  τιμωρητική  αξιολόγηση. – Ακώλυτη  μισθολογική  και  βαθμολογική  εξέλιξη.

– Αξιοκρατικότερο  σύστημα επιλογής  Στελεχών Διοίκησης. Άμεσα  λειτουργία Σχολής  Διοίκησης.

– Βελτιωτικές τροποποιήσεις  στο  Ν. 3848/2010.

– Ουσιαστική  Επιμόρφωση – Εισαγωγική – Μακράς διάρκειας (ετήσια ή 5μηνη), με απαλλαγή από τα διδακτικά  καθήκοντα – Ταχύρυθμη με τη μορφή σεμιναρίων –  Δυνατότητα  συμμετοχής  σε   επιμορφωτικά και ερευνητικά  προγράμματα  των Α.Ε.Ι. –  Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου χωρίς αποκλεισμούς ειδικοτήτων.

– Αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και δίκαιο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών. Κάλυψη με κανονικούς διορισμούς όλων των οργανικών  κενών (και των θέσεων Π.Δ.Σ., Ε.Δ., κ.λπ.).

– ΟΧΙ σε αλλαγές στο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών που εντάσσονται στην προσπάθεια δραστικής  μείωσης των  εργαζομένων.  Αξιόπιστος προσδιορισμός κενών  και  πλεονασμάτων. Ύπαρξη και διατήρηση της οργανικής μας θέσης  σε  ομάδα Σχολείων  με  συνυπολογισμό  μαθημάτων  Α΄ και Β΄ ανάθεσης ή 2ης ειδικότητας.

– Μόνιμη  και  σταθερή  εργασία  σε  όλους. – Μονιμοποίηση των  αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία  τους.

– ΟΧΙ  μείωση  των δαπανών για την Παιδεία.  5%  επί του Α.Ε.Π.

– 12χρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική εκπαίδευση. 2χρονη προσχολική αγωγή.

– Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

  Άμεση επαναλειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών (ΠΔΣ, ΕΔ, Βιβλιοθήκες, ΓΡΑΣΕΠ).  Λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της  μαθητικής διαρροής και της σχολικής αποτυχίας.

– Αυτοδύναμο λύκειο. – Ολοήμερο Γυμνάσιο. – Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός των αναλυτικών            προγραμμάτων. – Σχολικά  βιβλία  χωρίς  περιττή  ύλη  και προσιτά στους μαθητές.

– Αναβάθμιση της Τ.Ε.Ε.- Ένας μόνο τύπος σχολείου Τεχνικής Εκπαίδευσης. -Να περάσουν στον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι φορείς που παρέχουν Τεχνική Εκπαίδευση. -Μετά από τριετή φοίτηση ο απόφοιτος να λαμβάνει απολυτήριο Λυκείου και πτυχίο Ειδικότητας.- Λειτουργία μεταδευτεροβάθμιων τμημάτων εξειδίκευσης (4ο έτος) Τεχνικής Εκπαίδευσης, με ανώτερο τίτλο αποφοίτησης. –Eπαγγελματικά δικαιώματα για όλες τις ειδικότητες.

– Καταργήσεις-Συγχωνεύσεις-Ιδρύσεις σχολείων με βάση παιδαγωγικά κριτήρια και κοινωνικές  ιδιαιτερότητες  στο πνεύμα του Ν.1566/85 μετά από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

– Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση, ειδικά του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού.-Αποκατάσταση των εισοδηματικών  απωλειών  όλων  των  εκπαιδευτικών. – Όχι στις οριζόντιες  περικοπές.

– Δίκαιη φορολογική πολιτική. – Κατάργηση όλων των  αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων.             – Διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων  και  του  ΕΦΑΠΑΞ .  – Αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας με την κατάργηση της εξαγοράς της.  – Πλήρης  ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη  (οδοντιατρικά – οπτικά κ.ά.).   

Oι υποψήφιοι  της  Π.Ε.Κ.  για  το Δ.Σ.  της  Ε.Λ.Μ.Ε.  του  Ν.  Λάρισας 

Γιάννακας  Μίλτος ΠΕ04.04   ΓΕ.Λ.  Συκουρίου
Γιουρούκης   Αργύρης ΠΕ04.05 ΕΠΑ.Λ.  Τυρνάβου
Γκούθας   Δημήτριος ΠΕ02 10ο Γ.Ε.Λ.  Λάρισας
Δημητρίου  Γιάννης ΠΕ02 11ο  ΓΕ.Λ  Λάρισας
Καλτάσης   Δημήτρης ΠΕ17.02 1ο  Ε.Κ.  Λάρισας
Κουτσιμανής    Βασίλειος ΠΕ11 Γ/σιο   Αμπελώνα
Λίταινα   Μίνα ΠΕ02 Ε.ΕΠΑ.Γ. – Ε.ΕΠΑ.Λ.  Λάρισας
Μπόραντα Τζένη ΠΕ01 1ο Γ/σιο  Τυρνάβου
Ντελής   Χρήστος ΠΕ11 12ο  Γ/σιο  Λάρισας
Παλαιομίχα   Ρούλα ΠΕ11 9ο Γ/σιο  Λάρισας
Παλάτος   Χρήστος ΠΕ17.02 2ο  Γ/σιο  Λάρισας
Παπαγιάννης  Βασίλειος ΠΕ11 11ο   Γ/σιο  Λάρισας
Παπαγιάννης  Ευθύμιος ΠΕ01 1ο  ΓΕ.Λ  Ελασσόνας
Παύλου  Νικόλαος ΠΕ01 14ο  Γ/σιο  Λάρισας
Πλίτσης  Μιχάλης ΠΕ11 5ο  ΓΕ.Λ. Λάρισας
Χατζηγούλας  Μιχάλης ΠΕ11 Γ/σιο  Αγιάς
Ψωμιάδης   Στάθης ΠΕ03 1ο ΓΕ.Λ.  Ελασσόνας

Oι  υποψήφιοι  της  Π.Ε.Κ.  για  την   Ε. Ε.  της  Ε.Λ.Μ.Ε.  του  Ν.  Λάρισας 

Νταφούλης  Θεόδωρος ΠΕ02 Γ/σιο  Πλατυκάμπου
Σαμαρίνας   Αθανάσιος ΠΕ12.05 2ο  ΕΠΑ.Λ.   Λάρισας
Τασιοπούλου   Βίκυ ΠΕ02 6ο  Γ/σιο   Λάρισας
Τσιόπας    Αναστάσιος ΠΕ04.01 3ο  Γ/σιο Λάρισας

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ