Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συναδέλφισσες και  Συνάδελφοι, Την Τετάρτη, 14-12-2016, καλούμαστε να λάβουμε μέρος στις κορυφαίες διαδικασίες της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε., τη Γενική Συνέλευση και την Ψηφοφορία για την εκλογή των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. και στην Ε.Ε. της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, καθώς και στο Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ..

Οι εκλογές αυτές διεξάγονται σε συνθήκες πρωτόγνωρες για τα οικονοµικά και εργασιακά δεδοµένα των εκπαιδευτικών λειτουργών της χώρας µας.

Η κατάσταση στην πατρίδα μας – κοινωνική και οικονομική- σαφώς επηρεασμένη από τα συμβαίνοντα στο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό περιβάλλον αλλά και εξ αιτίας των ασκούμενων εθνικών πολιτικών κάθε άλλο παρά ευνοϊκή είναι για τους εργαζόμενους. Βιώνουμε ως μισθωτοί τις συνέπειες των τριών μνημονίων, οι οποίες μας εξαθλίωσαν οικονομικά και καταστρατήγησαν τα εργασιακά μας δικαιώματα. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην ανεξέλεγκτη και ασύδοτη λειτουργία των αγορών, ούτε στην ανισοκατανομή του παραγόμενου εθνικού πλούτου. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με πολιτικές που αποδυναμώνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του κράτους και διαλύουν την οικογένεια και την ελληνορθόδοξη  παιδεία.

Τη χρονιά που πέρασε, στην εκπαίδευση είχαμε μια «αντιμεταρρύθμιση» με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα του Γυμνασίου (μείωση κατά 3 ώρες, διάκριση μαθημάτων σε  πρωτεύοντα, δευτερεύοντα και τριτεύοντα με εξοβελισμό των συναδέλφων), των ΕΠΑ.Λ (νέος τύπος), την κατάργηση της 3ωρης εργαστηριακής απασχόλησης για τους υπεύθυνους των εργαστηρίων Πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, την κατάργηση της  στήριξης από τους καθηγητές της Πληροφορικής της διδασκαλίας των Ερευνητικών Εργασιών (project), τη διεύρυνση των αναθέσεων, την 3η ανάθεση μαθημάτων, τους ασφυκτικούς περιορισμούς σε τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ, τις υποχρεωτικές  μετακινήσεις ειδικοτήτων μεταξύ διαφορετικών βαθμίδων, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων τεχνητών  πλεονασμάτων, την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου (δημόσιο σχολείο της ήσσονος προσπάθειας) και την παραπέρα καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων (μετατροπή των συναδέλφων σε «γυρολόγους» από σχολείο σε σχολείο και από βαθμίδα σε βαθμίδα, για να συμπληρώσουν το ωράριό τους)  με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝ.ΕΛ.

Η παρουσία των εκλεγμένων μελών της Δ.Α.Κ.Ε. στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. ήταν εγγύηση για δίκαιη, ισότιμη και δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ήμασταν η βάση λειτουργίας της Ε.Λ.Μ.Ε. και κατηγορηθήκαμε γι΄ αυτό από τις άλλες παρατάξεις ότι συνεργαζόμαστε, είτε με τις Παρεμβάσεις, είτε με τις ΣΥΝ.Ε.Κ., με σκοπό το μικροπαραταξιακό όφελος. Απαντάμε ότι δεν είμαστε, ούτε με τις Παρεμβάσεις, ούτε με τις ΣΥΝ.Ε.Κ.. Είμαστε με όλους τους συναδέλφους. Η Δ.Α.Κ.Ε. είναι η μοναδική παράταξη, που σε όλες τις ανακοινώσεις και δράσεις που σκοπό είχαν την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων και του κοινωνικού συνόλου, συμφώνησε. Στη δημοκρατία, για όσους δεν το γνωρίζουν, αποφασίζει η πλειοψηφία. Στις δράσεις για το προσφυγικό, καθώς και για την προσφυγή στους συλλόγους διδασκόντων για τις ομάδες και τα όμορα, είχαμε πλειοψηφία με τις ΣΥΝ.Ε.Κ.. Στις ανακοινώσεις για τις καταγγελίες προς το Υπουργείο, για τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για τις προτάσεις των συναδέλφων για τον Εθνικό και Κοινωνικό Διάλογο καθώς και για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας για τη συμπλήρωση ωραρίου και τη διάθεση των συναδέλφων στα Δ.ΙΕΚ, είχαμε πλειοψηφία με τις Παρεμβάσεις. Παραμείναμε στα συλλαλητήρια και στις συγκεντρώσεις στη ίδια πλατεία. Αν λειτουργούσαμε, όπως και αυτοί, μικροπαραταξιακά και μικροπολιτικά η Ε.Λ.Μ.Ε. θα είχε καταντήσει μια ΕΝΩΣΗ «σφραγίδα». Αλήθεια, οι πάλαι ποτέ συνεργαζόμενοι στο αριστερό προεδρείο της Ε.Λ.Μ.Ε. πριν από 3 χρόνια, πόσες φορές συνεργάστηκαν φέτος; (Ο πόλεμος των ανακοινώσεων των προηγούμενων ημερών είναι η απάντηση).

Οργανώσαμε και συμμετείχαμε ενεργά σε συλλαλητήρια (πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο με συμμετοχή και των 4αρων Ε.Λ.Μ.Ε. της Θεσσαλίας), σε συμβολικούς αποκλεισμούς της Περιφερειακής Δ/νσης, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας προς τους εκπροσώπους της Διοίκησης, σε παρεμβάσεις στα τοπικά  Μ.Μ.Ε., στην Ο.Λ.Μ.Ε και σε άλλες κοινωνικές δράσεις (ημερίδες κ πολιτιστικά δρώμενα).

Στηλιτεύσαμε έντονα τους διασπαστές του κλάδου, που αντιπροσωπεύουν την άρνηση των πάντων και τρομοκρατούν τους συναδέλφους επενδύοντας στην κινδυνολογία.

Δεν ήμασταν, ούτε θα γίνουμε χειροκροτητές κανενός. Δίνουμε διαχρονικά μάχες κατά των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται.

Προτείναμε  και συνεχίζουμε να ζητάμε επίμονα ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ συνέλευση συναντώντας όμως, είτε τη στείρα άρνηση των παρατάξεων της οπισθοδρόμησης, είτε υπεκφυγές. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ε.Λ.Μ.Ε., όπου για ακόμη μια χρονιά δεκάδες μαθητές βρίσκουν συμπαράσταση και βοήθεια.

Το τρίπτυχο Σύνθεση – Συλλογικότητα –Συμμετοχή, είναι ο οδηγός στην συνδικαλιστική μας δράση. Προϋπόθεση μιας επιτυχηµένης αντίδρασης του κλάδου στην επίθεση που δέχεται δεν μπορεί παρά να αποτελεί η καλλιέργεια κλίµατος ενότητας και αλληλεγγύης μεταξύ των συναδέλφων αλλά και μεταξύ των ειδικοτήτων .

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Επαναφορά των τεσσάρων περιοχών μετάθεσης στο ν. Λάρισας & νέα ομαδοποίηση των σχολείων

Επαναφορά του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου στην προτεραία κατάσταση

Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών

Κατάργηση των Υποχρεωτικών Αποσπάσεων στα Δ. ΙΕΚ

Θεσμοθέτηση επιμόρφωσης με ταυτόχρονη απαλλαγή από τα διδακτικά μας καθήκοντα

Αξιολόγηση η οποία θα  βελτιώνει την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Διαχρονικά είμαστε ενάντια σε φαινόμενα εκφοβισμού, αυταρχισμού και αυθαιρεσίας στο όνομα της αξιολόγησης

Θεσμοθέτηση Εθνικής Σχολή Στελεχών Εκπαίδευσης

Μείωση μαθητών ανά τμήμα

Διαμόρφωση σύγχρονων αναλυτικών προγραμμάτων

Έμπρακτη αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης  και της  Ενισχυτικής Διδασκαλίας

Στήριξη του Σχολικού Αθλητισμού με επαναλειτουργία και αναβάθμιση των Τ.Α.Δ.

Στήριξη των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. και της Ειδικής Αγωγής

Διασφάλιση των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων

Πλήρη Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Καταστατική Συνέλευση (αλλαγή άρθρων του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε., 2ετή θητεία του Δ.Σ., συγκρότηση αντιπροσωπευτικού-αναλογικού προεδρείου κ.α.)

Ανάκληση των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων της πόλης της Ελασσόνας

Μείωση συνδρομής προς Ο.Λ.Μ.Ε.- Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Συναδέλφισσες και  Συνάδελφοι,

Και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας :

Θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό του κάθε συναδέλφου για τα συμφέροντά του και μόνο, χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μια Παιδεία με Αρχές, Αξίες και Ιδανικά. Μια Παιδεία με ανθρώπινο πρόσωπο.

Η αποχή δεν είναι λύση

Εμείς και μετά τις εκλογές θα είμαστε μαζί σου

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Δ.Α.Κ.Ε.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιακοβής Δημήτριος                                       ΠΕ19                                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΡΑΝΕΑΣ

Γεωργιτζίκη Γεωργία                                      ΠΕ18                                      7Ο  ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γκαδρής Αθανάσιος                                       ΠΕ09                                      1ο  ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γλιούμπα Ελένη                                                ΠΕ03                                      6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γραββάνης Στέφανος                    ΠΕ19                                      9Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δουκάκης Αντώνης                                         ΠΕ06                                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Κατσιαβριάς Πέτρος                                      ΠΕ04                                      1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

Κουλουράς Γεώργιος                     ΠΕ02                                      8Ο ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κωστόπουλος Κωνσταντίνος      ΠΕ11                                      ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ

Μακρυγιάννης Παντελής                            ΠΕ02                                      5Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μαλάκος Σταμάτης                                        ΠΕ04                                      ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μίζιος Αθανάσιος                                           ΠΕ11                                      ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ

Μπασαγιάννης Χρήστος                              ΠΕ17                                      2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Μπατσίλα Δάφνη                                           ΠΕ11                                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΛΙΒΑΔΙΟΥ

Μπόλης Κωνσταντίνος                  ΠΕ11                                      ΔΔΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Μπούτος Νικόλαος                                        ΠΕ04                                      ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νάνης Δημήτριος                                            ΠΕ19                                      7Ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Νταφούλης Γεώργιος                    ΠΕ04                                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΥΔΡΙΟΥ

Παναγιώτου Νικόλαος                  ΠΕ19                                      ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Παπαϊωάννου Δημήτριος                            ΠΕ03                                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΚΡΑΝΕΑΣ

Τζέκας Θωμάς                                                   ΠΕ03                                      ΓΕΛ ΓΟΝΝΩΝ

Τζικούλης Δημήτριος                     ΤΕ01                                       ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Φούντας Αθανάσιος                                      ΠΕ11                                      7Ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Βαρσαμής Γεώργιος                                       ΠΕ01                                      ΓΕΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Γκαραγκούνη Αργυρώ                  ΠΕ02                                      8Ο  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καρκαλής Νικόλαος                                       ΠΕ17                                      ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Κασσίδα Ασπασία                                           ΠΕ05                                      15Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κοντσιώτης Κων/νος                      ΠΕ04                                      ΓΕΛ ΦΑΛΑΝΗΣ

Κουκούλης Γεώργιος                                      ΠΕ11                                      ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Σταθάκη Φωτεινή                                           ΠΕ18                                      ΕΠΑΛ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τζιατζιάς Μιχαήλ                                             ΠΕ11                                      6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ