Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ

Χαιρετισμός του Β. Κόκκαλη στη συνέλευση της Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Στην τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βασίλειος Κόκκαλης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Τα θέματα της δημιουργίας της Ένωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστών απασχόλησαν την συνέλευση, όπως και η κατοχύρωση της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών και οι παρεμβάσεις στο έργο της.

Ο κ.Κόκκαλης στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του Μισθοδικείου, σύμφωνα με την οποία προκύψουν αναδρομικές επιστροφές φόρων, ανάλογα με τη βαθμίδα του λειτουργού, που παρακρατήθηκαν από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Ο υφυπουργός, επίσης, τόνισε ότι: «Η άσκηση του δικαστικού λειτουργήματος απαιτεί υψηλότατο αίσθημα ευθύνης, ρνώ παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την επίθεση που άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης σημείωσε ότι η πλειοψηφία των δικαστών είναι ανεξάρτητοι και έντιμοι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί λειτουργοί που πρωτίστως σέβονται τον εαυτό τους, την Πατρίδα τους, τους συμπολίτες τους, αλλά και το λειτούργημα τους και πράττουν το καθήκον τους αμερόληπτα και ανεξάρτητα, σεβόμενοι τον Όρκο τους και αγνοώντας την οποιαδήποτε εξωγενή πίεση και παρέμβαση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ