ΝΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ!

Το ροζ φύλλο αγώνα εξασφάλισε απόψε ο Γυμναστικός ο οποίος επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από αρκετό καιρό επικρατώντας του Αρκαδικού στο κλειστό της Νεάπολης με 83-72.

Οι παίκτες του Στέφανου Πέρκου ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και παρότι είχαν απέναντί τους μια καλοδουλεμένη ομάδα που κόντραρε μέχρι τέλους το λαρισινό συγκρότημα, οι «πράσινοι» κατόρθωσαν να επιδείξουν ψυχραιμία φτάνοντας στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η …καλή μέρα φάνηκε από την αρχή για τον ΓΣΛ που εξασφάλισε στο ξεκίνημα μια διαφορά άνω των δέκα πόντων, όμως οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο πρώτο δεκάλεπτο σε 25-22. Πιο δυναμικά ξεκίνησαν στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχου καταφέρνοντας να διατηρούν ένα προβάδισμα 6-7 πόντων, όμως με ένα ξέσπασμα οι Αρκάδες για πρώτη φορά στον αγώνα προηγήθηκαν 1:42 πριν το τέλος του ημιχρόνου με 31-32. Ωστόσο ο ΓΣΛ δεν τους επέτρεψε να διατηρήσουν το προβάδισμα και στο ημίχρονο πέρασε μπροστά με 34-32.

Η αρχή της επανάληψης επιφύλασσε ένα κακό διάστημα για τον ΓΣΛ που έδωσε το δικαίωμα στον αντίπαλο, από λάθη των γηπεδούχων να ξεφύγει για 1η φορά με 36-42 με δύο απανωτά τρίποντα. Όμως οι Λαρισαίοι δεν πτοήθηκαν, επανέκαμψαν, και γρήγορα ισοφάρισαν και πέρασαν και πάλι μπροστά για να προηγηθούν στο 30’ με 56-55.

Το παιχνίδι πήρε τον χαρακτήρα του ντέρμπι με τον Γυμναστικό όμως να έχει πάντα κεφάλι στο σκορ, μάλιστα στο τελευταίο τρίλεπτο, έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» του αγώνα και με ένα ξέσπασμα πήρε την κατάλληλη στιγμή διαφορά 8-9 πόντων για να κερδίσει τελικά με σκορ το 83-72.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 34-32, 56-55, 83-72.

ΓΣΛ (Πέρκος): Τόζιος, Συνετός, Νίκολιτς 12 (1), Τσουράκης 4, Κούτρας 14 (3), Μπέμπης 8 (2), Σπυρόπουλος 18, Γκιουλέκας 27 (3), Χαιρετίδης, Γουμενόπουλος.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Καραμαλέγκος 8, Τσακαρέλης, Κουρέπης 1, Κοωαύτης 11 (2), Προδρόμου 9 (1), Ρέντικας 35 (4), Γαρμπής, Ναούμης, Τζουγκαράκης 6.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στέφανος Πέρκος (προπονητής): «Ευχαριστώ τους παίκτες για την αυταπάρνηση που δείξανε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Φαινότανε μετά από την πολύ δύσκολη εβδομάδα που περάσαμε, ότι το θέλανε περισσότερο και αυτό φάνηκε στα κρίσιμα σημεία του ματς. Όπως είναι κλισέ να λέγεται μια μάχη ήτανε, ο πόλεμος θέλει πάρα πολλές μάχες ακόμη, τίποτα παραπάνω. Αυτή η νίκη απλώς ισοφαρίζει το φιάσκο με τον Αμύντα, πήγαμε στο μηδέν, δεν είμαστε πια στο -1.

Στο ψυχολογικό κομμάτι, πιστεύω πως η ανάταση ξεκίνησε από το προηγούμενο ματς μέσα στον Χολαργό που η ομάδα έδειξε στοιχεία και ελπίζουμε να συνεχίσει να δείχνει τέτοια στοιχεία για να δώσει και την δύναμη στους διοικούντες να συνεχίσουν να είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας».

Αναστάσης Σπυρόπουλος (παίκτης ΓΣΛ): «Παίζαμε ένα πολύ δύσκολο ματς σήμερα, όλη την εβδομάδα προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για να αγωνιστούμε κόντρα σε μια δυνατή ομάδα. Μπήκαμε από την αρχή αποφασισμένοι στο γήπεδο για να κερδίσουμε. Είχαμε κάποια κενά διαστήματα,  αλλά όλοι μαζί σαν ομάδα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και την διοίκηση που μας στηρίζει και στα καλά και στα άσχημα και εμάς η δουλειά μας τώρα είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε, να κοιτάξουμε κάθε ματς ξεχωριστά και να διεκδικήσουμε τη νίκη σε όλους τους αγώνες.

Σίγουρα πια μετά από αυτό το ματς θα έχουμε καλύτερη ψυχολογία και πιστεύω πως πλέον θα μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι πιο δυναμικά για να κερδίζουμε τους αγώνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ