ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ

Απογευματινό για τα μέλη και τις φίλες του συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κέντρο Νεράιδα με πρωτοβουλία της διοίκησης του συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μετά το χαιρετισμό που απηύθυνε η πρόεδρος κ. Τούλα Μουγδή, που ευχαρίστησε τις παρευρισκόμενες για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου, ο ειδικός ακτινοδιαγνώστης γιατρός Χρήστος Γουλόπουλος ο οποίος διατηρεί ιατρείο στην Αμπελλώνα, έκανε αναλυτική ενημέρωση για θέματα πρόληψης και διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πότε πρέπει να γίνεται ο μαστογραφικός έλεγχος και πότε ο υπέρηχος μαστών, παρουσιάζοντας τις διαφορές μεταξύ των δυο αυτών απεικονιστικών μεθόδων και εξήγησε για ποιους λόγους ένας καρκίνος του μαστού δεν απεικονίζεται στο μαστογραφικό έλεγχο.

Στη συνέχεια μίλησε για τις καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του μαστού, την απεικόνιση και τις διάφορες της κύστεως, του ινοαδενώματος και του καρκίνου του μαστού.

Στο τέλος ο κ. Γουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι απεικονιστικές μέθοδοι θα πρέπει να εκτελούνται από Ειδικό Ιατρό Ακτινοδιαγνώστη και ότι ο συνδυασμός του ιατρού Ακτινοδιαγνώστη με τον κλινικό ιατρό έχει έγκυρα αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ