«ΠΝΙΓΗΚΕ» ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Η ΑΕΛ

Με πολλές απουσίες η ΑΕΛ και σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι δεν κατάφερε για μια ακόμη φορά να γευθεί τη χαρά της νίκης καθώς ηττήθηκε στα Πηγάδια από την Ξάνθη με 1-0, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Με τους ακρίτες να έχουν την υπεροχή και τους παίκτες του Σάκη Τσιώλη να βρίσκουν τα πατήματά τους μετά το 30’ κύλησε το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, που οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.

Καλύτερη η Ξάνθη και έχοντας κατοχή μπάλας απείλησε με τους Λουσέρο, Γιουνές και Ντε Λούκας χωρίς να καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Ξενοδόχοβ, ενώ στον αντίποδα η ΑΕΛ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή της στο 32’ όταν ύστερα από ωραία αντεπίθεση από τα αριστερά ο Καρασαλίδης πρόλαβε με τάκλιν τον Αναστασόπουλο, ενώ φάση-καρμπόν είχαμε και στο 36’ με τον Καρασαλίδη και πάλι με νέο τάκλιν να προλαβαίνει το Ναζλίδη.

Με την ΑΕΛ να δείχνει απειλητική ξεκίνησε το ματς στην επανάληψη, καθώς στο 46’ και μετά από λάθος βολέ του Ζίβκοβιτς, οι «βυσσινί» θα πάρουν τη μπάλα, ο Αναστασόπουλος από τα δεξιά θα γυρίσει στο ύψος του πέναλτι στο Ναζλίδη ο οποίος ανενόχλητος θα σουτάρει αρκετά άστοχα σε μια αποτυχημένη απόπειρα να πλασάρει με τη μία, και στο 50’ η Ξάνθη θα δώσει την απάντησή της ανοίγοντας το σκορ.

Ο Λάζιτς είδε την κίνηση του Βασιλακάκη, έβγαλε τη σέντρα και ο μέσος της Ξάνθης δεν αστόχησε, καθώς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα αρχικά στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Ξενοδόχοβ, με το σκόρερ να χάνει άλλες δυο ευκαιρίες στο 53’ και στο 58’ να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του!

Οι παίκτες της ΑΕΛ βγήκαν μπροστά για την ισοφάριση και στο 74’ ο Καπός πέρασε τη μπάλα στο Μονιάκη, η σέντρα του οποίου είχε αποδέκτη το Γκόλια, με το γκολκίπερ της Ξάνθης να μπλοκάρει την επικίνδυνη κεφαλιά.

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά η ΑΕΛ είχε ακόμη πιο δύσκολη συνέχεια όταν στο 80’ βρέθηκε να αγωνίζεται με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ και με τους «βυσσινί» να έχουν πραγματοποιήσει νωρίτερα και τις τρεις αλλαγές τους, ενώ λίγο αργότερα οι ακρίτες θα μπορούσαν να «τελειώσουν» το παιχνίδι, όταν σε αντεπίθεση έξι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων βρέθηκαν απέναντι σε δύο της ΑΕΛ, ωστόσο ένα λάθος στην τελική πάσα έδωσε την ευκαιρία στην άμυνα να απομακρύνει τη μπάλα.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «βυσσινί» απογοητευμένους, καθώς στην τελευταία φάση της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καπός έχασε την ευκαιρία από πλεονεκτική θέση να ισοφαρίσει για την ΑΕΛ , που δείχνει να μπαίνει σε περιπέτειες.

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (84′ Νιέτο), Τριάδης (71′ Καμαρά), Γιουνές (89′ Ράνος), Λουσέρο, Λάζιτς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος (55′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ρέντζας, Σουλιώτης, Ουρτάδο (70′ Καπός), Ναζλίδης, Αβραάμ, Μαρουκάκης (67′ Λαμπρόπουλος).

 

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ

Σε δήλωσή του στο συνδρομητικό κανάλι ο προπονητής της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης τόνισε τα εξής: “Όταν χάνεις είναι μια ήττα που σε στεναχωρεί. Ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τη μεγάλη ευκαιρία του Ναζλίδη στην αρχή του δευτέρου μέρους. Αν είχαμε προηγηθεί θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Μετά φάγαμε το γκολ σε οργανωμένη άμυνα. Τα παιδιά προσπάθησαν αλλά μας λείπει κάτι στην τελική προσπάθεια”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ