ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνάντηση – σύσκεψη  του Ποταμιού Θεσσαλίας με αντικείμενο των προγραμματισμό των δράσεων για το προσεχές διάστημα καθώς και ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων.

Σε ανακοίνωση μετά τη σύσκεψη αναφέρονται τα εξής:

“Έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο ακόμα και στον πλέον δύσπιστο πολίτη ότι σε όλα τα θέματα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποτύχει παταγωδώς και έχει οδηγήσει τη Χώρα σε απόλυτο αδιέξοδο. Πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα του Ποταμιού είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το πρόβλημα της ανεργίας, της αποβιομηχάνισης, της ασφυκτικής υπερφορολόγησης και η τερατώδης γραφειοκρατία έχουν καταδικάσει σε πλήρη ανεργία ή σε μερική απασχόληση με υποτυπώδεις αποδοχές την πλειοψηφία των νέων ανθρώπων, των ελεύθερων επαγγελματιών και όσων μεγαλύτερων συμπολιτών μας έχουν βρεθεί άνεργοι μετά από δεκαετίες εργασίας.

Το πρόβλημα της ανεργίας και η πίεση που βιώνει το υγιές τμήμα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει και να παράξει δεν μπορεί να περιμένει να στηθεί το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να αλλάξει αυτό των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ούτε να μάθουν οικονομικά οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης που κολλάνε τα πρώτα επαγγελματικά τους ένσημα ως Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς.

Η περιφερειακή επιτροπή Θεσσαλίας θα συμμετέχει στη δράση “Δουλειές – Δουλειές” που οργανώνονται κεντρικά από το Ποτάμι με στόχο να αποτυπωθούν, να συζητηθούν και να διαμορφωθούν άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. Όπως σε κάθε πρόταση του Ποταμιού συμμετέχουν όχι μόνο στελέχη αλλά και προσωπικότητες από την κοινωνία που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν εμπράκτως συνεισφέρει για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πολίτες, επαγγελματίες και επιστήμονες δηλαδή που μπορούν να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ο χρόνος για ευχολόγια και θεωρητικολογίες έχει τελειώσει και πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.

Προφανώς οι πολίτες δικαιολογημένα είναι επιφυλακτικοί μετά από τόσα χρόνια διαρκούς ύφεσης, κρίσης που δημιούργησαν τα ψέματα των κομμάτων και οι επαίσχυντες προθέσεις τους για την κατάκτηση της εξουσίας με μόνο στόχο τη λαφυραγώγηση του κράτους από τους κομματικούς τους στρατούς. Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι χρειάζονται έργα και όχι λόγια για να βρεθούν τα χρήματα και να στηριχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πλέον αδύναμοι. Χρήματα που μπορούν να εξοικονομηθούν από την πάταξη της διαφθοράς και της σπατάλης που δυστυχώς βρίσκονται ακόμα σε έξαρση.

Το Ποτάμι θα εξηγήσει με δέσμες ενεργειών αναλυτικά για το “Που πάνε τα λεφτά μας;“.  Από τα προεκλογικά “Λεφτά Υπάρχουν” με τη μορφή λαϊκίστικων συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ προχωράμε στο Ποτάμι σε πλήρη καταγραφή, μέτρηση και κοστολόγηση των σπαταλών που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη Χώρα και σε όλους τους Τομείς.

Οι παραπάνω δράσεις καθορίστηκαν από την ευρεία σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Περιφερειακός Συντονιστής Θεσσαλίας, οι Τοπικοί Γραμματείς Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς με τα μέλη της ΜΕΣΥΑ όλων των νομών”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ