Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του ΔΩΛ 

Ένα γιορταστικό επίκαιρο πρόγραμμα περιλαμβάνει η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ και Ορχηστρικού Συνόλου, με διευθυντή τον Δημήτρη Καρβούνη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 8:30 μ. μ., στην Αίθουσα Συναυλιών του ΔΩΛ και εντάσσεται στo πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν ο Δήμος Λαρισαίων, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΔΩΛ για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, με τη γιορταστική τους συναυλία, οι χορωδίες του ΔΩΛ θα στείλουν τις ευχές τους για τις άγιες μέρες, παρουσιάζοντας στο κοινό της πόλης μας, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα που ετοίμασαν με πολύ ενθουσιασμό, αγάπη και μεράκι και το οποίο περιλαμβάνει αποσπάσματα από έργα σπουδαίων συνθετών, κυρίως της εποχής Baroque.

Πιο αναλυτικά, θα ακουστούν αποσπάσματα απ’ τις Καντάτες 142 και 147 του J. S. Bach, απ’ το Gloria του Antonio Vivaldi, από έργα του G. F. Händel (μεταξύ των οποίων και το περίφημο “Alleluia” απ’ το Μεσσία, καθώς και έργα των Henry Purcell, Pal Esterhazy, Franz Schubert κ.α.

Μαζί μ’ αυτά θα ακουστούν και κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο. Μουσικές όμορφες, κατανυκτικές, που αναγγέλλουν και υμνούν τη γέννηση του Θείου Βρέφους. Όλοι οι συντελεστές της συναυλίας φιλοδοξούν να προσφέρουν μια όμορφη γιορτινή βραδιά, μια μουσική πανδαισία μέσα απ’ τις αγαπημένες μελωδίες των Χριστουγέννων.

Πριν την έναρξη της συναυλίας και κατά τη διάρκεια του διαλλείματος, στον αίθριο χώρο του ωδείου, σύνολα μαθητών του τμήματος ξύλινων πνευστών του Δημοτικού Ωδείου θα παίζουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ