ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η 4Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΟΓΑ

Στις 21 Δεκεμμβρίου πρόκειται να δοθεί η επόμενη δόση των οικογενειακών επιδομάτων, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Πηγές του ΟΓΑ είπαν ότι η ημερομηνία αυτή δεν έχει «κλειδώσει» οριστικά, ωστόσο είναι κοντά στους χρόνους που οι ίδιοι προσδιορίζουν. Επίσημη ανακοίνωση, όπως τόνισαν, αναμένεται να βγει εντός των επόμενων δυο εβδομάδων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται να τακτοποιηθούν κάποιες εκκρεμότητες αιτήσεων (περίπου 4.000) που αφορούν περιπτώσεις δικαιούχων.

Να σημειωθεί ότι το περιθώριο για τη χορήγηση της 4ης δόσης είναι ως τις 20 Ιανουαρίου 2017,  ωστόσο η διαδικασία επισπεύδεται για προφανείς λόγους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΓΑ, οι δικαιούχοι θα φτάσουν τους 770.000.

Ως οικογενειακά επιδόματα θεωρούνται το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών.

Στους δικαιούχους των οικογενειακών επιδομάτων καταβάλλονται από 13 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί ανάλογα με το εισόδημα, ενώ οι τρίτεκνοι και πολύτεκνοι παίρνουν επιπλέον 500 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί.

Τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ χορηγούνται στις οικογένειες που έχουν εξαρτώμενα τέκνα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Εξαρτώμενα τέκνα θεωρούνται:

α) Τα άγαμα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΚΕΤΕΚ).

β) Τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή Κολλέγια καθώς και σε Ι.Ε.Κ., Δημόσια ή ιδιωτικά. Τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά το χρόνο φοίτησης των τέκνων και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους (ανεξάρτητα εάν συνεχίζουν να φοιτούν). Διευκρινίζεται ότι στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση περιλαμβάνονται και οι σχολές του Δημοσίου Ανώτατης ή Ανώτερης Εκπαίδευσης (Στρατιωτικές, Αστυνομίας, Ναυτικού, κ.λ.π.), καθώς και τα αναγνωρισμένα Ιδρύματα του Εξωτερικού.

γ) Τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, μέχρι τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ