ΈΝΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Στο “Παραδοσιακό Χωριό Χριστουγέννων 2016”, στην πλατεία Ταχυδρομείου, η Εθελοντική Ομάδα “Στήριξη” έστησε το δικό της περίπτερο και το γέμισε με αγάπη και αισιοδοξία. Διαφορετικές δράσεις αλλά με έναν κοινό παρονομαστή:

Τη βοήθεια σε κάποια νέα παιδιά που γνώρισαν άδικα την σκοτεινή πλευρά της ζωής. Στο περίπτερο της Εθελοντικής Ομάδας διάφορες δραστηριότητες με στόχο την βοήθεια της συνέχισης του αγώνα που δίνουν τα παιδιά αυτά και κάποιες γυναίκες που δίνουν νόημα στην λέξη “Μάνα”, στις μητέρες που είναι στο πλευρό τους.

Την Δευτέρα, πρώτη μέρα η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική ενώ το περίπτερο βρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Παιδής και Βασίλης Αναγνωστόπουλος στο πλαίσιο της επίσκεψης τους στο χώρο. Οι δυο αντιπεριφερειάρχες συζήτησαν με τους Εθελοντές της Ομάδας που βρισκόταν στο περίπτερο, ενημερώθηκαν για τις δράσεις και τους στόχους της Ομάδας.

Οι δράσεις που γίνονται στο περίπτερο είναι οι εξής:

  • Συλλέγονται πλαστικά καπάκια για τον Άγγελο.
  • Διατίθενται βραχιολάκια και άλλα είδη για την Άσπα.
  • Διατίθεται το βιβλίο “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” της Άννας Κορτέση για τον Βασίλη Πιπέρη.
  • Μπαζάρ με πολλά διακοσμητικά είδη και κοσμήματα για να καλυφθούν ανάγκες παιδιών που βρίσκονται σε Κέντρο Αποκατάστασης.

Επίσης για τους μικρούς μας φίλους υπάρχει το “Δένδρο των ευχών” στο οποίο μπορούν να κρεμάσουν μια Χριστουγεννιάτικη μπάλα κάνοντας μια ευχή ή να δημιουργήσουν τις δικές τους Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές.

Αλλά και ο Αη Βασίλης Πιπέρης θα είναι εκεί για να μοιράσει χαμόγελα και να φωτογραφηθεί με τους φίλους του μικρούς και μεγάλους.

Την Πέμπτη η Ομάδα συμμετέχει στη δράση: 3 πόλεις για 1 Άγγελο, που διοργανώνεται σε τρεις πόλεις ταυτόχρονα. Στην Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και στην Αμαλιάδα. Όλη την ημέρα πολίτες, σύλλογοι, φορείς και σχολεία θα φέρνουν πλαστικά καπάκια και θα ενημερώνονται για τις περιπτώσεις και την πορεία των παιδιών στα οποία η Ε.Ο. Στήριξη έχει αφιερώσει την εβδομάδα της παρουσίας της στο Παραδοσιακό Χωριό.

Την ίδια μέρα θα γίνουν και διάφορα happening.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ