ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κάλεσμα στους κατοίκους του νιμού να πλαισιώσουν τη δράση του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου Λάρισας “τόπος αλληλεγγύης” και να προσφέρουν εθελοντική εργασία ή και φάρμακα απηύθυναν οι υπεύθυνοι της δομής καλώντας παράλληλα φορείς και δημότες να στηρίξουν και με χρήματα τη δράση. Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

“Ακόμα μια φορά που εμείς στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΊΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ετοιμαζόμαστε για την καινούργια χρονιά  όχι με  διοργάνωση στολισμών και εορτασμών αλλά με την προσπάθεια να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε τη δράση μας.

Και αυτό γιατί δυστυχώς όσο και αν άλλαξαν τα περιτυλίγματα , το περιεχόμενο του «πακέτου» παραμένει αποκρουστικά ίδιο. Μνημόνια, εξαθλίωση , κοινωνικός αποκλεισμός. Η υγεία συνεχίζει να αποτελεί είδος πολυτελείας για χιλιάδες ανθρώπους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Γιατί δεν αντέχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή  για τα φάρμακά τους .Γιατί δε βρίσκουν γιατρό στο ΠΕΔΥ ενώ η αναμονή για ένα ραντεβού μπορεί να ξεπεράσει τους 5 μήνες. Γιατί οι ανασφάλιστοι διαβητικοί σε αγωγή με ινσουλίνη δεν έχουν πρόσβαση σε ταινίες και βελόνες για τη μέτρηση του ζαχάρου. Γιατί τα νοσοκομεία στερούνται τα απαραίτητα (ακόμη και τις θεραπείες των καρκινοπαθών). Την ίδια στιγμή στον προϋπολογισμό του 2017 που μόλις ψηφίστηκε , προβλέπονται 109 εκατ. ευρώ λιγότερα για τη υγεία , περιστολή 200 εκατ. στον ΕΟΠΥΥ και περεταίρω μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 203 εκατ.

Θέλουν να μας κάνουν να συνηθίσουμε αυτή την καθημερινότητα. Να θεωρούμε κανονικότητα να καίγονται μικρά παιδιά είτε είναι ο 3χρονος στο παγωμένο και σκοτεινό διαμέρισμα της πόλη μας είτε ο μικρός Κούρδος στα στρατόπεδα εξόντωσης της Λέσβου. Όμως δεν είναι η κακιά στιγμή , δε φταίει το κερί, το γκαζάκι ή το μαγκάλι παλιότερα ( για να μην ξεχνάμε). Φταίει  αυτή η πολιτική που μετατρέπει τους ανθρώπους σε παρανάλωμα και καύσιμο για να αβγατεύουν τα πλούτη των ελάχιστων  και να χορταίνουν αίμα οι «αγορές».

Ε όχι δε συνηθίζουμε το θάνατο και την καταστροφή. Ούτε με τη μορφή του οικονομικού εξανδραποδισμού ούτε με την πιο άγρια μορφή του πολέμου και της προσφυγιάς.

Εμείς συνεχίζουμε με πείσμα να αντιστεκόμαστε . Δεν παρακαλούμε,  απαιτούμε τη ζωή που κλέβουν από μας και τα παιδιά μας.

Έτσι ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά και καλούμε τους συμπολίτες μας να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο με αλληλεγγύη και ελπίδα, στηριζόμενοι όχι σε σωτήρες αλλά στη δύναμη μας , στη δύναμη και το δίκιο των πολλών .

Καλούμε όσες και όσους θέλουν να βοηθήσουν, να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους τη λειτουργία και τις δράσεις του ΚΙΦΛ προσφέροντας από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους ή /  και να φέρουν στο χώρο του κοινωνικού ιατρείου τα παρακάτω φάρμακα, τις ώρες λειτουργίας του: Τρίτη- Τετάρτη- Πέμπτη το πρωί 10.30-13.00 και το απόγευμα 18.00- 20.30.

Οικονομική ενίσχυση για συλλόγους- σωματεία  και όσους και όσες θέλουν να συνεισφέρουν,  στον ΑΡΙΘΜΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:  5606-070289-176    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ

για:

ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΔΙΑΒΗΤΗ   (Χάπια, ταινίες , ινσουλίνες)

ΕΙΣΠΝΕΟΜΕΝΑ

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

ΔΙΑΦΟΡΑ Κοινά παυσίπονα (apotel, depon, panadol), Salospir 100 mg, Ρινικά σπρέι ( Dexarhina, Otrivin κλπ)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ