«ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Η τρίτη κατά σειρά, παιδική ιστορία “Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια”, από την  Ήρα Εκδοτική, της Λαρισαίας συγγραφέως Δέσποινας Γκουτζολίκα, σε εικονογράφηση του Σταμάτη Παπαδήμου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, μέσα σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, στον χώρου του Αμφιθέατρου, στον Μύλο του Παππά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και πολλοί παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τη συγγραφέα, ενώ τα παιδιά με αφορμή το βιβλίο, δημιούργησαν υπέροχες κατασκευές με τη βοήθεια των ανθρώπων του καλλιτεχνικού εργαστηρίου “Καλικατζούρα”.

H συγγραφέας ευχαρίστησε τους παριστάμενους και επισήμανε πως οι παιδικές ιστορίες είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδώσουμε στα παιδιά αξίες της καθημερινότητας, κάτι που και η ίδια επιχειρεί να κάνει  με το βιβλίο της. Επιπλέον, τόνισε πως αυτή η μετάγγιση αξιών είναι μάθημα ζωής που λαμβάνει χώρα κάθε στιγμή που βρισκόμαστε κοντά τους. Είναι το σπουδαιότερο δώρο που μπορούμε να  χαρίσουμε στα παιδιά, για να χρωματίσουν τη ζωή τους και να γίνουν ανεξάρτητοι, αυτάρκεις και ευτυχισμένοι άνθρωποι και προέτρεψε τον καθένα να φτιάξει το δικό του ουράνιο τόξο των αρετών.

Μαζί της ήταν η φιλόλογος Μαρία Σπανού, η οποία μίλησε για την παιδαγωγική αξία της αφήγησης, καθώς και τη σημασία της λεκτικής επικοινωνίας με τα παιδιά στο πλαίσιο της οικογένειας, με στόχο την ηθική τους διάπλαση. Η επίσης Λαρισαία συγγραφέας Ιωάννα Γκανέτσα,  τόνισε το σημαντικό ρόλο των παραμυθιών και των παιδικών ιστοριών, καθώς αποτελούν το μέσο που τα βοηθά να αποκαλύψουν την εσωτερική τους φύση, με τις άπειρες ηθικές και πνευματικές της δυνατότητες, αλλά και ο πιο άμεσος τρόπος για να οδηγηθούν με ασφάλεια στην ωριμότητα. Τέλος, η φιλόλογος και συντάκτρια του femalevoice.gr Βασιλική Παπαθανασίου – Ευαγγέλου έδωσε χρώμα στην αφήγηση του μικρού ήρωα, διαβάζοντας αποσπάσματα του βιβλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ