ΜΕ ΗΤΤΑ ΕΙΠΕ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η ΑΕΛ

Ματς πρόκρισης σήμερα για την ΑΕΛ, που σε ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες φάσεις εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια χάνοντας το παιχνίδι και μαζί την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου, αφού ηττήθηκε με 1-0 από τα Τρίκαλα, με τέρμα του «δανεικού» Γιαννιτσάνη στην εκπνοή του αγώνα!

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «βυσσινί» καταγράφεται στο 9’ όταν ο Σιδεράκης μπλόκαρε σουτ του Λαμπρόπουλου, ενώ η απάντηση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 16’ όταν το σουτ του Κουσκουνά πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Καβουσάκη.

Η ΑΕΛ είχε την υπεροχή και απείλησε εκ νέου στο 27’ με μακρινό σουτ του Ντέλετιτς που πέρασε άουτ, ενώ απειλητικός για την άμυνά της ήταν ο Κουσκουνάς που πρωταγωνίστησε και στη φάση του 29’, όταν με πλασέ στην κίνηση έστειλε και πάλι τη μπάλα άουτ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το παιχνίδι στο 0-0, αφού στο 40’ σουτ του Μπαϊκαρά μέσα από την περιοχή εξουδετέρωσε διώχνοντας σε κόρνερ ο Καβουσάκης.

Με την εικόνα του παιχνιδιού να μην αλλάζει ο τεχνικός της ΑΕΛ Σ. Τσιώλης επιχείρησε να «ανακατέψει την τράπουλα» προχωρώντας σε δύο αλλαγές στο 55’, με τους Ντοντό και Ουρτάδο να παίρνουν τη θέση του Λαμπρόπουλου και του Ναβάρο αντίστοιχα, ενώ 5’ λεπτά αργότερα ο Ντοντό απείλησε με «στημένο» με τη μπάλα να βρίσκει στο τείχος και στο 71’ ο Γκόλιας με σουτ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.

Οι αλλαγές για την ΑΕΛ ολοκληρώθηκαν στο 75’ με τον Καπό να παίρνει τη θέση του Κουτσιανικούλη, ωστόσο με το χρόνο να κυλά και τα πόδια να βαραίνουν οι «βυσσινί» σπατάλησαν νέα ευκαιρία στο 78’, όταν ο Μαρουκάκης αντί να τελειώσει τη φάση έστειλε τη μπάλα παράλληλα με την εστία των γηπεδούχων, σε ένα δείγμα και της ψυχολογικής κατάστασης της ομάδας!

Στο 80’ ήταν σειρά των Τρικάλων να απειλήσουν, με το σουτ του Στεφάνοβιτς να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 83’ η ΑΕΛ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν σουτ του Ντέλετιτς βρήκε το δοκάρι, με τον επερχόμενο Ντοντό να κερδίζει το… ριμπάουντ σουτάροντας πάνω από τα δοκάρια του Σιδεράκη!

Ο νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε πλήρη εφαρμογή στην εκπνοή του αγώνα, όταν στο 90’ ο «δανεικός» από την ΑΕΛ στα Τρίκαλα  Γιαννιτσάνης έφυγε στην αντεπίθεση, τσίμπησε τη μπάλα κάτω από τον Καβουσάκη και από δεξιά έξω από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας μέσα σε έξαλλα πανηγύρια το 1-0 για την ομάδα του!

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τα Τρίκαλα να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση στους «16» και την ΑΕΛ να μένει εκτός νυμφώνος!

Α.Ο. Τρίκαλα (Γιώργος Γεωργιάδης): Σιδεράκης, Νικολακάκης, Γκόλιας, Βέρτζος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Μίνγκας (50′ Γιαννιτσάνης), Μπαϊκαρά, Κουσκουνάς (67′ Δουκάκης), Στεφάνοβιτς (84′ Σαρακατσάνος), Λεάντρο.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Γκόλιας, Φατιόν, Φάρκας, Κοντόρ, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (56′ Ντοντό), Ναβάρο (55′ Ουρτάδο), Μαρουκάκης, Κουτσιανικούλης (75′ Καπός), Ντέλετιτς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SPORT 24

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ