ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απαράδεκτη η στάση του Κ. Μητσοτάκη

Δύο στρατόπεδα φαίνεται να δημιουργούνται στην Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των θεμάτων του ελληνικού χρέους και της αξιολόγησης με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να μοιράσει τμήμα της υπέρβασης του πλεονάσματος του 2016 στους συνταξιούχους και να παγώσει την αύξηση του ΦΠΑ νησιά.

Μετά τις αντιδράσεις Σόιμπλε και Νράισελμπλουμ που οδήγησαν στο πάγωμα των ρυθμίσεων για το ελληνικό χρέος είχαμε μια ομοβροντία στήριξης της Ελλάδας και του δικαιώματός της να μοιράσει το υπερπλεόνασμα, ενώ ήδη από νωρίς το απόγευμα υπάρχουν και επιπλέον πολιτικές αντιδράσεις που εκφράζονται από τη σοσιαστική ομάδα του Ε.Κ., τους σοσιαλδημοκράτες, τους πράσινους και τους αριστερούς που καλούν τον κ. Ντάισελμπλουμ να λογοδοτήσει για το πάγωμα των μέτρων για το χρέος.

Ηδη κατατέθηκε αίτημα της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών με στήριξη από την Ευρωομάδα της Αριστεράς και των Πρασίνων, για έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων με θέμα την Ελλάδα.

Παράλληλα υπήρξαν και αντιδράσεις από τον Ούντο Μπούλμαν, των σοσιαλδημοκρατών που τόνισε: «Ζητούμε Έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων – Να κληθεί ο κ. Ντάισελμπλουμ να λογοδοτήσει για το πάγωμα των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους»και τον Γκάμπι Τσίμερ, του GUE/NGL που ανέφερε: «Πρόκειται για ζωές στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Δεν επιτρέπεται κάποιοι κύριοι μεμονωμένοι, είτε λέγονται Σόιμπλε είτε διαφορετικά, να συμπεριφέρονται θέλοντας να εκθέσουν την ελληνική κυβέρνηση».

Απαράδεκτη στάση Κ. Μητσοτάκη

Και ενώ Ευρωπαίοι ηγέτες τάσσονται στο πλευρό της Ελλάδας υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της χώρας να διαχειρίζεται το υπερπλεόνασμα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, πλήρως ταυτισμένος με την τακτική και τη στάση Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ έκανε την παρακάτω απαράδεκτη δήλωση και μάλιστα από τις Βρυξέλλες:

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών.  Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.

Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.

Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται  σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.

Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση.  Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ