ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Η ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΝΑΠΑ (ΦΩΤΟ)

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία πολυμελούς αντιπροσωπείας με επικεφαλής το δήμαρχο της Ανάπα Σ. Σεργκέεβ αλλά και του προέδρου της ισχυρής ελληνικής κοινότητας του Κράσνονταρ Α. Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας η τελετή αδελφοποίησης της Λάρισας με την πόλη Ανάπα

της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή καθώς στο πλαίσιο της αδελφοποίησης καλούμαστε να πιάσουμε το νήμα των ιστορικών δεσμών της χώρας μας με τη Ρωσία, ενώ η Τ.Α έχει τη δυνατότητα να εργασθεί για την ειρήνη και τη φιλία των δύο λαών μέσω της κοινωνικής διπλωματίας, ανοίγοντας ορίζοντες σε μια συνεργασία που θα εκτείνεται σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος», τόνισε σε σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ισχυρή ελληνική κοινότητα που δραστηριοποιείται στην Ανάπα.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο ομόλογός του Σ. Σεργκέεβ, που αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, περιγράφοντας την Ανάπα ως ένα σύγχρονο θέρετρο 180.000 κατοίκων, με τουρισμό που αγγίζει τα 4 εκ. ετησίως και ισχυρότατο ελληνικό στοιχείο στην περιοχή.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Δ.Σ Δ. Τάχος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαρκούς και σταθερού χαρακτήρα των σχέσεων που πρέπει να αναπτυχθούν ανάμεσα στις δύο πόλεις για συνεργασία σε όλους τους τομείς, ενώ σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους περιέγραψε την αδελφοποίηση ως ένα θεσμό «που ρίχνει τα σύνορα», ανοίγοντας δρόμους για συνεργασίες και επενδύσεις.

Ακολούθησε η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης που έγινε απουσία των παρατάξεων Καραλαριώτου, Τζανακούλη και της ΛΑΣΥ, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα και παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της αδελφοποίησης το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ελληνορωσικό φόρουμ με τη συμμετοχή και του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη, μελών της Ρωσικής αντιπροσωπείας, εκπροσώπων ελληνορωσικών φορέων της χώρας κλπ.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ