ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους για την  στήριξη και  εμπιστοσύνη που δείξατε στην παράταξη των ΣΥΝΕΚ δίνοντάς μας τη 2η θέση στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Θεωρούμε θετικό γεγονός τη μαζική συμμετοχή  στην διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. και για αντιπροσώπους στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ.

Θα προσπαθήσουμε αυτή η συμμετοχή να εκφραστεί και στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αλλά και στις Γ.Σ. και κινητοποιήσεις.

Μέσα σ’  αυτές τις δύσκολες συνθήκες, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, για ποιοτική Δημόσια Δωρεάν Παιδεία που αξίζει η νεολαία αυτής της χώρας. Ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στα σύνθετα και σύγχρονα προβλήματα, στις ανάγκες της κοινωνίας και του τόπου. Ταυτόχρονα θα   συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών μέσα σε ένα σύγχρονο Δημοκρατικό σχολείο.

Ως ΣΥΝΕΚ θα συνεχίσουμε  τις προσπάθειες και τον αγώνα μας ώστε η ΕΛΜΕ να υπερασπίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και την αναβάθμιση του Δημόσιου σχολείου με αίσθημα ευθύνης  χωρίς λαϊκισμούς και μικροπαραταξιακές λογικές.

Μπορούμε να αλλάξουμε την εκπαίδευση με ιεράρχηση των αιτημάτων μας, προτάσεις , συμμετοχή, διαρκή κινητοποίηση  και συλλογικά οργανωμένο αγώνα με ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες.

Σαν πρώτο βήμα σας καλούμε να αναδείξετε και να ενεργοποιήσετε τον θεσμό του συνδέσμου στο σχολείο σας. Σε βασικά θέματα, πριν από τα ΔΣ ή τις ΓΣ των ΕΛΜΕ, επιδιώκουμε συνεδριάσεις συλλόγων για επεξεργασία εισηγήσεων και διαμόρφωση προτάσεων.  Ακόμη να δούμε μια σωστά  τεκμηριωμένη και δομημένη πρόταση αξιοποίησης του Διαδικτύου για συλλογή προτάσεων και σκέψεων από τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, υλικό που θα εμπλουτίζει  και θα συμβάλει στον προβληματισμό και στη συζήτηση στα ΔΣ ή στις ΓΣ.  Ανοιχτό διάλογο μετά τις γιορτές για τις αλλαγές που χρειάζεται το καταστατικό.

Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι

η  ΕΛΜΕ είναι το «κοινό  σπίτι» όλων μας όπου μπορούμε μέσα από σύνθεση απόψεων και κοινών δράσεων να υπερασπίσουμε και τα δίκαια των εκπαιδευτικών αλλά και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ