ΚΑΤ΄ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΖΩΔΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ

Οσοι δεν συμμορφωθούν θα χάσουν το 20% από το σύνολο των ενισχύσεων που λαμβάνουν

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 39251/139367/13-12-2016 έγγραφο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, γίνεται γνωστό ότι: Μέχρι 31.12.2016 θα πρέπει όλα τα βοοειδή της Περιφέρειας Θεσσαλίας να έχουν εμβολιασθεί κατά της Οζώδους Δερματίτιδας και οι εμβολιασμοί να έχουν καταγραφεί στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Διαφορετικά, οι κωδικοί των ανεμβολίαστων εκτροφών θα αποστέλλονται άμεσα στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος στο πλαίσιο των απαιτήσεων της πολλαπλής συμμόρφωσης, θα προβαίνει στην περικοπή του συνόλου των οικονομικών ενισχύσεων που λαμβάνουν οι κάτοχοι των εκμεταλλεύσεων αυτών, κατά ποσοστό που ανέρχεται σε 20% .

Επισημαίνουμε ότι η άρνηση των κατόχων να συγκεντρώσουν τα ζώα τους για εμβολιασμό, που αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέτρο για την αντιμετώπιση του νοσήματος και η μη ολοκλήρωση του πρώτου εμβολιασμού μέχρι 31.12.2016, αποτελεί ενέργεια από πρόθεση, καθόσον έχουν ενημερωθεί εγκαίρως και κατ’επανάληψη, με αποτέλεσμα να μην γίνονται αποδεκτά αιτήματα εξαίρεσής τους για λόγους που αφορούν ανωτέρα βία, αλλά ούτε και ενδεχόμενες ιεραρχικές προσφυγές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ