«ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ» ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγιά Λάρισας, με πρωτοβουλία της ΕΟΑΣΝΛ και αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

«Η άγρια φοροληστεία και μια σειρά μέτρων της κυβέρνησης επιδεινώνουν δραματικά την κατάσταση στη μικρομεσαία αγροτιά και μας οδηγούν μαζικά στη φτώχεια και την εξαθλίωση», τόνισαν μεταξύ άλλων οι διοργανωτές, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι αγρότες στάθηκαν ιδιαίτερα στην κατάσταση που αντιμετωπίζουν όσον αφορά στην παραγωγή και διάθεση μήλων, όπως έχει διαμορφωθεί από το εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και με τις ανοιχτές τιμές διάθεσης του προϊόντος.

“ Ενώ το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει με το ΦΠΑ στο 24% και τα κάθε είδους παλιά και νέα χαράτσια που πληρώνουν οι αγρότες, η τιμή πώλησης των προϊόντων και ιδιαίτερα του πράσινου μήλου δεν καλύπτει καν το κόστος παραγωγής”, υποστήριξαν εξαγριωμένοι μηλοπαραγωγοί, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και για την άρνηση του ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην καταβολή αποζημιώσεων για τον παγετό της 26ης Μαρτίου που προκάλεσε απώλεια παραγωγής 80-100% στα κεράσια.

Οι αγρότες, σε μια συγκέντρωση μάλλον κατώτερη του αναμενομένου, με κορναρίσματα και συνθήματα «κατέλαβαν» το κέντρο της Αγιάς με τα μηχανήματά τους ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την αυριανή σύσκεψη της Επιτροπής των Μπλόκων που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στο ΤΕΙ Λάρισας.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ