Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Παρέμβαση του Χρ. Κέλλα στην 1η συνεδρίαση του Τομέα Παιδείας της ΝΔ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση της ολομέλειας του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, στα γραφεία της παράταξης, υπό το νέο σχήμα τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών.

Αθρόα υπήρξε η προσέλευση των μελών του Τομέα και εποικοδομητική η συζήτηση που ακολούθησε. Κύριο θέμα των παρεμβάσεων, η τροχιά οπισθοδρόμησης στην οποία έχει τεθεί η Παιδεία τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά την τοποθέτησή του, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, επεσήμανε:

«Σας καλωσορίζω στην πρώτη μας συνεδρίαση και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ.

Η μεγάλη προσέλευσή σας, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, την δέσμευση της παράταξής μας, ότι η επόμενη μέρα στην Παιδεία, θα βασίζεται στη συλλογική προσπάθεια. Στόχος μας να την καταστήσουμε το όχημα που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση.

Η μεγάλη εμπειρία σας, αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στο κοινό όραμά μας.

Έχω την τύχη και την τιμή να βρίσκομαι στον Τομέα Παιδείας, που μαζί με αυτόν της Υγείας, – στον οποίο θήτευσα επί διετία-, αποτελούν τις απόλυτες προτεραιότητες για την παράταξή μας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στο χώρο της παιδείας ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική, η οποία αφού αποδόμησε και κατασυκοφάντησε οτιδήποτε είχαν δρομολογήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις –τράπεζα θεμάτων, αυτοαξιολόγηση, αξιολόγηση σχολικών μονάδων, χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ – εν συνεχεία, και μέσα από έναν προσχηματικό διάλογο, που κατήγγειλαν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, τα επανέφερε όλα και μάλιστα κατά την γνωστή της τακτική από την οικονομία, θριαμβολογώντας.

Ο χώρος της Παιδείας δεν είναι για πειραματισμούς. Αυτό το πισωγύρισμα πρέπει να το σταματήσουμε. Στη Νέα Δημοκρατία, γνωρίζουμε πως χρειάζονται σημαντικές τομές και μεταρρυθμιστικός προσανατολισμός, ώστε η Παιδεία να έρθει ξανά στο επίκεντρο. Όλος ο Τομέας της παράταξής μας, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εργαζόμαστε συστηματικά για την επίτευξη αυτού του στόχου».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ