ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΠΙΔΟΜΑ 1.000 € ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χορήγηση έκτακτου εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ σε όλους τους απολυμένους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας ζητά με υπόμνημά της προς τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής:

“Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και οι 147 απολυμένοι της πρώην Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, αιτούμαστε την από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ, την χορήγηση έκτακτου εφάπαξ οικονομικού βοηθήματος ύψους 1.000 ευρώ σε όλους τους πρώην εργαζόμενους της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας.

Οι 147 πρώην εργαζόμενοι της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, και απολυμένοι από τον Απρίλιο του 2013, βρισκόμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση, αφού δεν έχουμε πληρωθεί 3,5 χρόνια μετά την απόλυσή μας, τα δεδουλευμένα 2 ετών ο καθένας-καθεμία και τις αποζημιώσεις απόλυσης.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σε σύνολο 6 εκατομμυρίων ευρώ που μας οφείλονται, έχουμε πληρωθεί μέσα σε 3,5 χρόνια μόλις το 1 εκατομμύριο περίπου, που αντιστοιχεί σε 6.000 ευρώ κατά μέσο όρο στον καθένα μας, όταν η κατά μέσο όρο οφειλή στον καθένα μας ξεπερνά τις 40.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι απολυμένοι δεν έχουν εισπράξει ούτε το ταμείο αφερεγγυότητας του εργοδότη.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης έχει κολλήσει εδώ και μήνες, αλλά και αν επανεκκινήσει, με βάση τον κώδικα πολιτικής δικονομίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα πάρουν άλλα χρήματα οι απολυμένοι, αν δεν αλλάξει η κυβέρνηση την σειρά κατάταξης των εχόντων να λαμβάνουν από τα εκποιημένα περιουσιακά στοιχεία της πρώην ΕΑΣ Λάρισας, που τους κατατάσσει τελευταίους.

Επειδή η οικονομική κατάσταση τους είναι τραγική, ζητάμε άμεσα το Δ.Σ του ΟΑΕΔ, να εγκρίνει την καταβολή σε όλους τους απολυμένους (147) της πρώην ΕΑΣ, έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος μπροστά στις γιορτές ύψους 1.000 ευρώ στον καθένα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ