ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής για παιδιά διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Λάρισα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών, από τις Ελίκη Διαμαντούλη και Αθηνά Φουστέρη (αρχιτέκτονες ΠΘ), την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 από 17:00-21:00 στο Μύλο του Παππά.

Λίγα λόγια για το εργαστήριο:

Το πρώτο εργαστήριο, έχει στόχο να εξοικειώσει τα παιδιά με ένα από τα βασικά συστατικά της επιστήμης της αρχιτεκτονικής, την έννοια της κλίμακας. Κυρίαρχο εργαλείο θα είναι η κατασκευή απλών πυραμιδοειδών δομών σε κλίμακα, κάνοντας χρήση διαφορετικών τεχνικών και υλικών (αναπτύγματα, κατασκευή ακμών με μακαρόνια, ριζόχαρτα, χαρτιά μιλιμετρέ).

Η κατασκευή υπό κλίμακα είναι μία πρακτική που χρησιμοποιείται ευρύτατα από το επάγγελμα του αρχιτέκτονα και όχι μόνο, αφού σ’ ένα απλό φύλλο χαρτί μπορεί μια ζωγραφιά να χωρέσει έναν μεγάλο ελέφαντα, το σπίτι μας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο!
Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, χωρίς να είναι απαραίτητο να θέλουν να ακολουθήσουν στο μέλλον το επάγγελμα του αρχιτέκτονα.

Η δομή του στοχεύει στην καλλιέργεια της τρισδιάστατης αντίληψης, του πειραματισμού μέσα από την κατασκευή και της αίσθησης του χώρου και των αντικειμένων.

Η αρχιτεκτονική χρησιμοποιείται σαν μέσο, για να δώσει στα παιδιά κίνητρα να διερευνήσουν παραπάνω, με καινούρια εργαλεία, τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Λίγα λόγια για τις διδάσκουσες:

Η Ελίκη Διαμαντούλη και η Αθηνά Φουστέρη είναι αρχιτέκτονες μηχανικοί, απόφοιτες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αντικείμενο της διπλωματικής τους εργασίας αποτέλεσε η διαδικασία συμμετοχικού σχεδιασμού πρωτότυπων χώρων για παιχνίδι στην πόλη της Λάρισας, καθώς προβληματίζονται για τους χώρους παιχνιδιού μέσα σε μία πόλη.

Τις ενδιαφέρει η διαδραστική εμπλοκή των ανθρώπων στην αρχιτεκτονική διαδικασία και η υλοποίηση κατασκευών σε διάφορες κλίμακες μέσα από δημιουργικά εργαστήρια.

Συγκεκριμένα, στη Λάρισα ήταν υπεύθυνες για το εργαστήριο «ΠαίΖΩ στο Τοπίο» που έλαβε χώρα για τέσσερις μέρες στο Φεστιβάλ Πηνειού 2016.
Δραστηριοποιούνται μέσα από την αρχιτεκτονική ομάδα Ludus Loci.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών, επικοινωνία 6973080088

Ψηφιακή πλατφόρμα www.facebook.com/ludusloci

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ