”ΘΑ ΣΕ ΤΣΙΑΤΣΙΑΛΙΣΩ”…

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ–Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. (Εύθυμη κοινωνικοαστυνομική ιστορία)

Χειμωνιάτικο σούρουπο σε μεγάλη επαρχιακή πόλη πριν πολλά χρόνια και ο Δ/τής του αστυν. Τμήματος δέχεται στο γραφείο του τον Σούλη… ο οποίος ζήτησε ακρόαση για να εκθέσει τις απειλές κατά της ζωής του από την πεθερά του τη Μορφούλα…!!!

Κύριε Δ/τά ζήτησα να σας δω και να σας ενημερώσω για απειλή κατά της ζωής μου από την πεθερά μου τη Μόρφω… που την φωνάζουν Μορφούλα.

Να καθίσω; Σας ευχαριστώ. Θα μπω αμέσως στο θέμα κύριε αστυνόμε χωρίς περιστροφές. Εγώ είμαι παντρεμμένος εδώ και δύο χρόνια με την Μαρία και είμαστε ακόμη ζευγάρι. Το τελευταίο διάστημα έχουμε κάποια συζυγικά προβλήματα, ψιλομαλώνουμε και κάνω αποχή από το …κρεβάτι. Προχθές η Μαρία μου ζήτησε τον λόγο και με ρώτησε γιατί την αποφεύγω στο κρεβάτι, υποψιάζεται ότι έχω γκόμενα. Εντάξει για να λέω την αλήθεια είχα μία περιστασιακή σχέση με μία Βουλγάρα που είχα γνωρίσει σε ένα μπαρ, αλλά τίποτα σπουδαίο.

Πήγαινα μόνο για …ξεχαρμάνιασμα. Η Μαρία είπε χαρτί και καλαμάρι στην μητέρα της ότι εδώ και καιρό δεν…..και χθες η πεθερά ήλθε πρωί-πρωί στη δουλειά, όπου με βρήκε και μου είπε ”τσαμπουκαλίδικα”:

”Ρε παλιολέσιο,γιατί αποφεύγεις την κόρη μου, γιατί την έβρισες και πήγες να την κτυπήσεις ; Θα σε τσιγαρίσω ρε, θα σε τσιατσιαλίσω, θα φέρω τα ξαδέλφια μου τον Αντώνη και τον Βλάσση και θα σε τεντώσουν στο ξύλο.

Τον ξέρεις καλά τον Βλάσση στην πιάτσα τον φωνάζουν…Πολύφημο. Άμα σε βάλει κάτω θα πεις τον Δεσπότη, Παναγιώτη.

Κανόνισε από τώρα να βρεις κρεβάτι στην εντατική”. Μου είπε ακόμη ότι άκουσε από ένα βλαμμένο μία ξαδέλφη της πώς έχω γκόμενα και πώς την έχω γκαστρώσει και πώς θα ψάξει να βρει ποιά είναι και θα της ρίξει βιτριόλι και ας πάει φυλακή. Εγώ τότε της είπα .”Σκάσε μωρή θα με κάνεις ρόμπα στους συναδέλφους μου.

Τότε αυτή μου είπε, ότι θα με κάνει ρόμπα ξεκούμπωτη..και ότι θα μου αγοράσει από την λαϊκή σατέν ροζ κιλοτάκια. ”Επειδή αυτή η καρακάξα η Μορφούλα είναι ….μορφή και διαόλου κάλτσα, φοβάμαι ότι αυτά πού είπε , θα τα κάνει,για αυτό σας παρακαλώ να την καλέσετε και να της κάνετε συστάσεις. Μήνυση δεν θέλω να της κάνω, γιατί τα πράγματα θα αγριέψουν περισσότερο. Μάλιστα σήμερα το πρωί με πήρε τηλέφωνο ο ”Πολύφημος” και μου είπε ακριβώς.”Μόλις σε πιάσω στα χέρια μου ρε ………θα σου κάνω κολονοσκόπηση….”

Φοβάμαι κύριε αστυνόμε να γυρίσω στο σπίτι γιατί μπορεί να μου την έχουν στημένη… Κάντε κάτι σας παρακαλώ.

—–Καλά πήγαινε τώρα θα καλέσω την πεθερά σου και θα δούμε τι θά γίνει. Εσύ αν αγαπάς και θέλεις τη γυναίκα σου να της ζητήσεις συγγνώμη και να γυρίσεις στο σπίτι σου, μόλις ηρεμήσουν τα πράγματα.

Την επόμενη ημέρα το πρωί.

Καλημέρα σας. Είμαι η Μορφούλα….που με ζητήσατε και ήλθα μόνη γιατί είμαι χήρα

.—-Για κάτσε Μορφούλα και πές μας για ποιό λόγο απειλείς τον γαμβρό σου ;

—-Πρόλαβε και ήλθε να σας πει ένα κάρο ψέματα ο ”προκομμένος” ; Θα σας εξηγήσω κύριε Δ/τά.

Πριν αρχίσει ”τις μαγκιές” και τα ”ξεψαρώματα” ο αχαΐρευτος αγαπούσε το Μαράκι μου. Της τραγουδούσε, όπως το ”έρωτά μου αγιάτρευτε”, μέχρι και στιχάκια από ποιήματα της έγραφε. Για να με ”πιάσεις” αστυνόμε θα σου πώ ..τι ”παπαριές” της έγραφε. Να πω έτσι για την ιστορία ένα-δύο;

”Μικρό μου μπιμπελό ,γλύκανέ μου τον καημό, μη με αφήσεις να πονώ, μόνο εσένα αγαπώ”.”Μαράκι μου είσαι το μεράκι μου και αν σε χάσω θα χαθώ, πές μου σε παρακαλώ, πόσο θες να σ αγαπώ”…

Αυτά και ένα …σκασμό τέτοιες άλλες…Το έπαιζε και Βάρναλης ο άχρηστος…Μάλιστα την έλεγε χαΐδευτικά και ”αυγό μελάτο”…

Και ξαφνικά από τα ..σοροπιάσματα και τις γλύκες, έφθασε στο σημείο να μην κάνει ”κούκου” στην Μαρία μου.Άμα τον πιάσει στα χέρια του ο εξάδελφός μου ο ..Πολύφημος θα τον ..αφαλοκόψει τον κερατά.

—–Σιγά τα αίματα Μορφούλα. Δεν θα κάνεις απολύτως τίποτα. Ο γαμβρός σου έχει μετανιώσει για την συμπεριφορά του και θέλει να γυρίσει σπίτι όπως πριν. Θα πρέπει να βάλεις νερό στο κρασί σου και να τον δεχθείτε. Είναι κρίμα να διαλύσουν το σπίτι τους για μία επιπολαιότητα. Θα σας ζητήσει συγγνώμη. Άλλωστε δεν θέλεις να γίνεις και γιαγιά ;…

Έτσι λοιπόν με αυτά και άλλα πολλά, η Μορφούλα ”κατέβασε ταχύτητα στο ρελαντί” και υποσχέθηκε ότι ”σταματά τις εχθροπραξίες και αναστέλλει τα μέτρα…μέχρι νεωτέρας”….

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Ο Σούλης γλύτωσε φθηνά την ….κολονοσκόπηση από τον θείο Πολύφημο. Η Βουλγάρα δεν έγινε Κουασιμόδος από το βιτριόλι. Η Μαρία χάρηκε ξανά …..την πρώτη νιότη και ότι στερήθηκε το τελευταίο διάστημα. Οι φυλακές…ατύχησαν να ..φιλοξενήσουν μία μορφή όπως ήταν η Μορφούλα και ο αστυνόμος …..απαλλάχθηκε από τη φασαρία των συλλήψεων και των δικογραφιών, αφού τους τα…ξανάφτιαξε…

Για τον Σούλη βέβαια-για να λέμε και τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη-,με τη ….Μορφούλα πεθερά σαν Μέρκελ και τον θείο…Πολύφημο σαν Σόιμπλε, με πάρα πόδας το όπλο…..<<το αυγό μάλλον σφιχτό θα ήταν και όχι μελάτο >>…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ