Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ!

Ακόμα και τα… Χριστούγεννα λογόκρινε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι τουρκικές Aρχές απαγόρευσαν την διδασκαλία του μαθήματος των Χριστουγέννων σε γερμανικό σχολείο στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσε η γερμανική εφημερίδα «Bild».

Mέχρι τώρα, οι μαθητές του γερμανικού σχολείου της Κωνσταντινούπολης διδάσκονταν τα Χριστούγεννα στο πλαίσιο των σχολικών μαθημάτων.

Τώρα, όμως οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν τη διδασκαλία του μαθήματος, όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

«Σύμφωνα με την τουρκική διεύθυνση του σχολείου, δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να διδάσκεται η παράδοση των Χριστουγέννων ως μία χριστιανική γιορτή», αναφέρει σχετικό e-mail το οποίο έχει στην κατοχή του το γερμανικό πρακτορείο dpa.

Όμως, η τουρκική διεύθυνση του σχολείου δεν σταμάτησε εκεί. Φρέναρε ακόμη και τη συμμετοχή της σχολικής χορωδίας στη παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Γενικό Προξενείο της Γερμανίας.

Η εντολή δόθηκε μέσω ενός… e-mail στους καθηγητές, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι δεν πρέπει να αναφέρουν καν τη λέξη “Χριστούγεννα” μέσα στις τάξεις τους!

Το γερμανικό σχολείο της Κωνσταντινούπολης ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα (το 1884 συγκεκριμένα) και συγχρηματοδοτείται από τη Γερμανία. Έχει περίπου 35 Γερμανούς καθηγητές και κάθε Δεκέμβριο φιλοξενεί μια μικρή χριστουγεννιάτικη γιορτή και μαθαίνει τους μαθητές του για τα Χριστούγεννα. Μια εβδομάδα αφού απαγορεύτηκε στη χορωδία του σχολείου να τραγουδήσει στο γερμανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, ακυρώθηκαν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

zougla.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ