ΦΤΩΧΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Ενα ιδιαίτερα φτωχό τεχνικό πρόγραμμα, ενδεικτικό της οικονομικής ασφυξίας την οποία έχουν επιβάλει στην αυτοδιοίκηση τα μνημόνια, αλλά και λόγω της μη εκκίνησης του ΕΣΠΑ, της απουσίας έργων και μελετών από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και λόγω της αδυναμίας της σημερινής δημοτικής αρχής να αναζητήσει προγράμματα και συνεργασίες στην Ευρώπη,

φέρνει για δεύτερη φορά προς ψήφιση η δημοτική αρχή του δήμου Τυρνάβου την Τρίτη, μετά την αποτυχία να εγκριθεί το πρόγραμμα στην προηγούμενη συνεδρίαση του δ.σ.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 περιλαμβάνει κυρίως αποπληρωμές έργων που ξεκίνησαν ή πρόκειται να ξεκινήσουν με συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,19 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι από τη ΣΑΤΑ, από το Leader για τον παιδικό σταθμό στο Αργυροπούλι 61.000 €, από το Πράσινο Ταμείο για τις 2 παιδικές χαρές στον Αμπελώνα και την αναθεώρηση του ρυμοτομικού Αμπελώνα 196.000 €, τη Γ.Γ.Αθλητισμού για μικρές παρεμβάσεις στα γήπεδα των Δ.Ε. Τυρνάβου και Αμπελώνα 49.000 € και από δημοτικούς πόρους για το πολιτιστικό κέντρο – ΚΑΠΗ στα Δένδρα 160.000 €.

Αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα φαίνεται στους πίνακες που ακολουθούν:

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Την Τρίτη επίσης έρχεται προς ψήφιση και ο προϋπολογισμός του 2017 και θα μπει σε συζήτηση μόνο σε περίπτωση που ψηφιστεί το τεχνικό πρόγραμμα. Ο προϋπολογισμός του 2017 είναι ύψους 13.263.000 € και διαμορφώνεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ