ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Έργο 8.000.000 € για την ολοκλήρωση του δικτύου που άφησε μισό η προηγούμΕνη δημοτική αρχή εντάσσεται στο νέο ΕΣΠΑ

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια στασιμότητας, εντάχθηκε επιτέλους για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί, το έργο «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην Δ.Κ. Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου – Β Φάση (Ολοκλήρωση)».

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 7.970.448,74 € και θα κατασκευασθεί πλήρως έως το 2020. Ενώ το σύστημα αποχέτευσης του Αμπελώνα θα τεθεί σε λειτουργία από τους πρώτους μήνες του 2019. Στη νέα φάση θα κατασκευασθούν 53.000 μ. δικτύου και πέντε αντλιοστάσια προϋπολογισμού 7.129.298,91 €, ενώ με 841.149,83 € χρηματοδοτείται η ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού ο οποίος κατασκευάζεται την περίοδο αυτή και οι εργασίες ολοκλήρωσης του έχουν φθάσει έως σήμερα στο 80%.

Όπως έχει κατά κόρον αποκαλύψει το paidis.com, τα προηγούμενα χρόνια, κατά την πρώτη φάση του έργο, την περίοδο 2013-2015, κατασκευάσθηκαν μόλις 25.000 μ. δικτύου και λόγου προβλημάτων της μελέτης τα οποία απέκρυπτε η προηγούμενη δημοτική αρχή Μαλάκου, που φέρει ακέραια την ευθύνη για το σταμάτημα του έργου, το έργο σταμάτησε. Μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΔΕΥΑΤ Τυρνάβου και της Δημοτικής Αρχής έγινε πραγματικότητα η νέα ένταξη και χρηματοδότηση, ολοκληρώνοντας μια βασική υποδομή στη πόλη του Αμπελώνα.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την θετική εξέλιξη της συνέχισης του έργου και από το ύψος της χρηματοδότησης, που διασφαλίζει την ολοκλήρωση του. Πιστεύω τόνισε, ότι με την δίκτυο της αποχέτευσης ο Αμπελώνας αποκτά ένα βασικό έργο υποδομής, που επιλύει ζητήματα δημόσιας υγείας και επιπτώσεων στο περιβάλλον, εντάσσοντας την πόλη του Αμπελώνα στις πόλεις με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ