ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕΣΩ ΕΡΓΩΝ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 η ημερίδα που διοργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας «Μάστερ στη Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων – Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ

με θέμα «Επιχειρηματικότητα και Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω Έργων».

Στην ημερίδα μίλησαν εξαιρετικοί προσκεκλημένοι: ο καθηγητής ΑΠΘ και πρώην Ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, ο οποίος μίλησε για την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Εμπειρία όσον αφορά στην Επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος μίλησε για το ρόλο ενός Δήμου στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων, κ. Δημήτριος Μαβίδης, ο οποίος μίλησε για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Λαρισαίων αναφορικά με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ο Δ/ντής Εξαγωγών του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ.  Δημήτριος Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και τις εξαγωγές. Καθώς και ο  Προϊστάμενος της Μονάδας Προγραμματισμού & Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ιωάννης Κούτσικος, ο οποίος μίλησε για τις Πολιτικές ενίσχυσης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συζήτηση της στρογγυλής τράπεζας, όπου συμμετείχαν ο κ. Χρήστος Γιακουβής, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών-ΣΘΕΒ, η κα. Νάνου Κυριακή Υπεύθυνη Ανθρώπινων Πόρων ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, ο κ. Τσολάκος Σταύρος, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Φωτοβολταϊκών Πάρκων, Θεσσαλίας, Επιχειρηματίας, ο κ. Σωτήριος Σακκάς, Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τρικάλων,  ο κ. Μιχάλης Μαντέλας Μηχ/γος Μηχ/κος και ο κ. Στέφανος Παπαποστόλου, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΣΤΕΒΙΑ Ελλάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας ήταν τα εξής:

Ποιοι είναι οι παράγοντες που ρυθμίζουν την επιχειρηματικότητα;

Τι μας διδάσκει η Ευρωπαϊκή και τι η Διεθνής εμπειρία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας;

Μπορεί να νοηθεί Επιχειρηματικότητα και Περιφερειακή Ανάπτυξη μέσω έργων;

Ποια η Ελληνική εμπειρία από πρωτοβουλίες που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα (παραδείγματα από Τρίκαλα, Πάτρα, Στερεά Ελλάδα);

Τι έχουν να μας πουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες από την εμπειρία τους;

Ποια τα εμπόδια και ποιοί οι ευνοϊκοί παράγοντες για την παραγωγή επιχειρηματικότητας;

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας Καθηγητής κ. Παναγιώτης Γούλας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Βασίλειος Γερογιάννης και ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ. «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων & Προγραμμάτων» Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος. Συντονιστές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος και ο κ. Κλεάνθης Συρακούλης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ίδια ώρα διεξήχθη στον ίδιο χώρο εκδήλωση ανοικτής ημέρας (Open Day), προκειμένου επιχειρήσεις και φοιτητές να γνωριστούν και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης και όχι μόνο, στην οποία προσκλήθηκαν ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και φοιτητές.

Στην ημερίδα, η οποία ήταν η έβδομη κατά σειρά εκδήλωση του εν λόγω Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, η συμμετοχή των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών ήταν μεγάλη.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (τηλ.: +30 2410 – 684708, 709, email: postgraduate@teilar.gr), αλλά και στον ιστοχώρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη διεύθυνση http://de.teithessaly.gr/master.

Η Διοίκηση και η Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Διοίκηση και Διαχείριση Έργων και Προγραμμάτων» ευχαριστούν τους προσκεκλημένους και τους συμμετέχοντες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ