ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ & ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία δίνει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου, συνοδεία ορχήστρας, την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 8:00 μ. μ. στην Αίθουσα Θεάτρου «Βασίλης Φαρμάκης». Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας

για τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα ανανεωμένα χορωδιακά σύνολα του Δήμου, υπό την διεύθυνση της Ευλαμπίας Ντούλα, θα παρουσιάσουν ένα γιορταστικό μουσικό οδοιπορικό, που περιλαμβάνει ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα των εορτών του δωδεκαημέρου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Θράκη, Κρήτη, Πελοπόννησος, Κέρκυρα, Καστοριά, Κεφαλονιά, Ήπειρος, Δωδεκάνησα, Μ. Ασία, Ξάνθη, Σάμος, Κύπρος, κ.α.), Μελωδίες γνωστές, χαρούμενες, που αναγγέλλουν τη γέννηση του Θείου Βρέφους, κάλαντα από κάθε γωνιά της πατρίδας μας που μας γυρίζουν στα παιδικά μας χρόνια συνδεμένα με δυο Χριστουγεννιάτικα διηγήματα (Παραμονή Χριστούγεννα & Χριστούγεννα στη σπηλιά) του Φώτη Κόντογλου που θα αφηγηθεί ο Θωμάς Ψύρρας.

Την ενορχήστρωση και τη χορωδιακή επεξεργασία του προγράμματος έκανε ο Δημήτρης Καρβούνης, ο οποίος έχει και τη γενικότερη επιμέλεια του προγράμματος της εκδήλωσης.

Μ’ αυτό το ιδιαίτερα ενδιαφέρον γιορταστικό πρόγραμμα της συναυλίας, η Μικτή και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, θα προσφέρουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους στο κοινό της Ελασσόνας, φιλοδοξώντας να καταστήσει την χριστουγεννιάτικη συναυλία θεσμό στην πόλη της Ελασσόνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ