Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ, ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ, ΤΟ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ…

Σε κλίμα έντασης με εκατέρωθεν βολές που σε πολλές περιπτώσεις ξέφυγαν από τα όρια του πολιτικού πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη από τις τρεις συνεδριάσεις του δ.σ. του δήμου Τυρνάβου με θέμα την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου για το 2017.

Ολα ξεκίνησαν μετά από τις αρχικές εισηγήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης όταν η πρόεδρος του σώματος απευθύνθηκε προσωπικά στον ανεξαρτητοποιηθέντα σύμβουλο Μ. Ρίζο ζητώντας του να παρουσιάσει τις θέσεις του για το θέμα. Η ενέργεια αυτή της προέδρου, που συνοδεύτηκε από ανάλογες πιέσεις και άλλων συμβούλων της παράταξης του δημάρχου, προκάλεσαν την αντίδραση του έτερου ανεξαρτητοποιηθέντα κ. Αλ. Χατζηκρανιώτη ο οποίος επιτέθηκε τόσο στην πρόεδρο, όσο και στο δήμαρχο προσωπικά κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του κ. Ρίζου.

Οι τόνοι παρέμειναν υψηλοί για πολύ ώρα στη συνεδρίαση με τους συμβούλους της παράταξης του δημάρχου να καλούν τους ανεξαρτητοποιηθέντες να παραδώσουν την έδρα τους ενώ κόντρα υπήρξε και μεταξύ του κ. Σαρχώση και του τρίτου ανεξαρτητοποηθέντα κ. Κουτσίνα με πολλές αναφορές στο παρελθόν.

Το όλο σκηνικό που παρέπεμπε σε εμφύλιο, λόγω της κοινής αφετηρίας και της μέχρι πρότινος συνύπαρξης ανεξαρτητοποιηθέντων, δημάρχου και πολλών συμβούλων της παράταξής του.

Λάδι στη φωτιά έριξε και αντιδήμαρχος κ. Τσιόπας που κάλεσε το σύνολο της αντιπολίτευσης και τους ανεξάρτητους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους βάζοντας και το ερώτημα ποιός αγαπά το δήμο που προκάλεσε νέο γύρο αντιπαραθέσεων, ενώ τα πνεύματα που είχαν ηρεμήσει με την συναινετική τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Κουλιού που επιχείρησε κάποια ανοίγματα, τινάχτηκε και πάλι στον αέρα με την τελική τοποθέτηση του δημάρχου που εστίασε τα πυρά του στους κ.κ. Κουτσίνα και Χατζηκρανιώτη υποστηρίζοντας ότι άλλα ψήφιζαν μέχρι το καλοκαίρι και άλλα μετά για το θέμα του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος. Μάλιστα ήταν τέτοιο το κλίμα που έφτασε και στην ανταλλαγή ερωτημάτων για το “ποιός τιμά τα παντελόνια που φοράει”.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης που ξεκαθάρισε ότι δεν ψηφίζει το τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Μαλάκος υποστήριξε ότι ο Καλλικράτης δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα, καλώντας τους συμβούλους της πλειοψηφίας να παραιτηθούν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα δημοτική αρχή, ο κ. Ροντούλης υποστήριξε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα που θα συντάξει η δημοτική αρχή με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Χατζηκράχτης ξεκαθάρισε ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας στο τεχνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ και η κ. Ψύρρα επέμεινε στη θέση της για καταψήφιση του προγράμματος.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Κουλιός ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα είναι απόρροια της πολιτικής λιτότητας στην αυτοδιοίκηση, αλλά και λόγω της μη εκκίνησης του ΕΣΠΑ, ενώ έριξε μεγάλο βάρος στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για να εκμεταλλευτεί ευρωπαϊκά προγράμματα μέσω της σύνταξης μελετών.

Αίσθηση προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση η τοποθέτηση του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Μπαντόγια που μίλησε για μπούλινγκ κατά του κ. Ρίζου, από τους συμβούλους της παράταξης του δημάρχου.

Το τεχνικό πρόγραμμα δεν ψηφίστηκε ούτε στη χθεσινή συνεδρίαση με αποτέλεσμα να αναβληθεί η δεύτερη συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού, ενώ σε σαφώς πιο ήπιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνεδρίαση με τρέχοντα θέματα που απασχολούν το δήμο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ