ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αγορά του νεοκλασικού της οδού Παλαιστίνης ανακοίνωσε ο δήμαρχος

Σημαντικές παρεμβάσεις στο κέντρο της Λάρισας ανακοινώθηκαν κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με αντικείμενο το τεχνικό πρόγραμμα του 2017 αλλά και τον προϋπολογισμό για το νέο έτος, που ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στο σώμα, ανάμεσα στα έργα που ξεχωρίζουν είναι η μετατροπή των οδών Βενιζέλου και Φιλελλήνων σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας όπου θα κινούνται μόνον λεωφορεία με παράλληλη πεζοδρόμησή τους, καθώς και η πεζοδρόμηση της Μεγάλου Αλεξάνδρου, με παράλληλη υπογείωση των κάδων που βρίσκονται στο ύψος της Στρατολογίας.

Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και η αγορά του περίφημου νεοκλασικού της οδού Παλαιστίνης, το οποίο παρέμενε παροπλισμένο τα τελευταία χρόνια, ενώ παλιότερα είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες στα χέρια του αείμνηστου Γιάννη Τάντση ως “Art Deco”.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της συνεδρίασης συζητήθηκε και το θέμα των παιδικών χαρών σε συνοικίες της Λάρισας, με τη δημοτική αρχή να τονίζει πως θα προχωρήσει άμεσα σε έργα ανακατασκευής, παρά τα «αγκάθια που υπάρχουν σχετικά με τις πιστοποιήσεις».

Εξάλλου σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, η οποία ξεκαθάρισε πως η παράταξη θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα «καθώς δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των δημοτών», ενώ παραφράζοντας φράση του δημάρχου Α. Καλογιάννη για μείωση των τελών «ντάλα μεσημέρι», δεν δίστασε να σημειώσει πως «οι δημότες θα σας δείξουν την πόρτα της εξόδου και θα είναι ντάλα μεσημέρι»!

Αντιδρώντας ο δήμαρχος Λαρισαίων Α. Καλογιάννης έκανε λόγο για «λαϊκισμό της αντιπολίτευσης», υπογραμμίζοντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις που αφορούν σε «προσεκτικές μειώσεις τελών» θα γίνουν μετά τις γιορτές.

Από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος Κ. Τζανακούλης αφού επεσήμανε πως η δημοτική αρχή εξακολουθεί να υλοποιεί σε μεγάλο μέρος το έργο της προηγούμενης, δήλωσε πως θα ψηφίσει «ναι» στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, ενώ αρνητική ήταν η ψήφος της Λαϊκής Συσπείρωσης και της παράταξης του Έκτορα Νασιώκα που υποστήριξε πως η δημοτική αρχή «έχει χάσει προ πολλού τη μάχη της καθημερινότητας».

Τέλος η παράταξη του Ντίνου Διαμάντου ψήφισε «λευκό» περιγράφοντας μάλιστα τη δημοτική αρχή ως «Σκρουτζ» που μαζεύει αποθεματικά ενώ ο λαός βρίσκεται σε κρίση!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ