ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΤΟ Σ.Δ.Ε. ΦΥΛΑΚΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και καλεσμένοι κλήθηκαν να συντονίσουν τους χτύπους της καρδιάς τους σε μια ξεχωριστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σ.Δ.Ε. Λάρισας και είχε ως κεντρικό άξονα την αξία της αγάπης.

Σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα οι εκπαιδευόμενοι, έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, είδαν την αγάπη μέσα από εξαιρετικά κείμενα όπως τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σαιντ-Εξυπερύ, το «Ανέβα» του Λουντέμη, τον «Ερωτόκριτο» του Κορνάρου και τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απόστολου Παύλου.

Όλα τα κείμενα τα παρουσίασαν με θεατρική αφήγηση εκπαιδευόμενοι από διάφορες χώρες του κόσμου, ενώ το κείμενο του Απόστολου Παύλου το διάβασαν στην γλώσσα του πρωτότυπου και σε νεοελληνική απόδοση κρατώντας αναμμένα κεριά. Εκπαιδευόμενοι διάβασαν επίσης στη γλώσσα τους ευχές που έγραψαν σε χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες μοίρασαν στη συνέχεια στους καλεσμένους της γιορτής.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που απόφοιτος του 2ου ΣΔΕ Λάρισας διάβασε με έμμετρο λόγο το γράμμα που έστειλε από το κελί του στη μητέρα του. Τέλος, μπαλίτσες με ευχές για το 2017 περνούσαν πάνω από τους επισκέπτες και τους εκπαιδευόμενους για να επιλέξουν μια ο καθένας.

Την επιμέλεια της γιορτής είχε η θεατρολόγος Μαρία Παπουτσή, η οποία προσφέρει εθελοντικό έργο στο Σχολείο. Στο τέλος της εκδήλωσης οι εκπαιδευόμενοι έλαβαν γλυκίσματα, προσφορά συνεκπαιδευόμενου από την Κωνσταντινούπολη, και μια σακούλα με είδη προσωπικής υγιεινής, προσφορά των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής, οι Εισαγγελείς Εφετών Ελένη Μετσοβίτου και Σοφία Αποστολάκη, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας Χρύσα Βουλγαράκη, ο πρόεδρος της ΓΕΧΑ Δημήτριος Οικονόμου, εκπρόσωποι του  Ν.Π.Ι.Δ. «Διέξοδος», του Ι.Ψ.Α., του ΣΜΟΥΘ, των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, όπου φοιτούν απόφοιτοι του 2ου ΣΔΕ Λάρισας κ.α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ