ΤΡΑΓΩΔΙΑ: ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΕ 91 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Στη Μαύρη Θάλασσα έχει συντριβεί αεροπλάνο της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που χάθηκε από τα ραντάρ. Το αεροπλάνο τύπου Τουπόλεφ είχε ξεκινήσει από το Σότσι με κατεύθυνση τη Λαττάκεια της Συρίας. 

Το αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154) που εξαφανίστηκε νωρίτερα από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι, μετέφερε 91 άτομα, μεταξύ των οποίων μουσικοί και δημοσιογράφοι, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, συνετρίβει τελικώς στη Μαύρη Θάλασσα όχι μακριά από το σημείο που ξεκίνησε. Τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή, βρήκαν τα συντρίμμια του, ενώ τα σενάρια θέλουν μέχρι στιγμής το αεροπλάνο να έχει καταπέσει είτε από τεχνική βλάβη είτε από λάθος του πιλότου.

“Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό. Είναι πολύ πιθανόν να έχει συντριβεί στην ορεινή περιοχή του Κρασνοντάρ”, δήλωνε νωρίτερα  πηγή στο RIA Novosti.

Το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρίνισε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 83 επιβάτες και οκτώ μέλη πληρώματος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ