ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τις διαφωνίες της για τον τρόπο που έγινε η επιλογή μελών του ΠΥΣΠΕ Λάρισας εξέδωσε η ΔΑΚΕ Α/βαθμιας εκπαίδευσης του νομού. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Η πρόσκληση της Περιφερειακής Δ/νσης  Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την οποία ζητούσε  η  αίτηση  ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ Λάρισας να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα, μέσω του οποίου να προκύπτει η διοικητική και διδακτική τους εμπειρία, η επιστημονική και παιδαγωγική τους κατάρτιση, καθώς και η γενικότερη κοινωνική προσφορά τους και συμμετοχή τους σε συλλογικές δράσεις ήταν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων.

Απαξιώθηκαν οι συνάδελφοι με τη μεγαλύτερη διοικητική εμπειρία, με επιστημονική και  παιδαγωγική κατάρτιση για  να διασφαλίσουν  την επιλογή των “αρεστών”.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το όραμα της Κυβέρνησης και της διοίκησης της Eκπαίδευσης Θεσσαλίας είναι η «άλωση» των υπηρεσιακών συμβουλίων  προκειμένου να τοποθετηθούν «αρεστά»  στελέχη  στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ